U Valjevu održan prvi skupštinski kolegijum van zgrade parlamenta, sledeći dogovoren u Novom Pazaru

16.02.2021

14:30 >> 20:07

0

Dogovor je da u danima kada nema zasedanja skupštine, da se sednice kolegijuma održavaju u lokalnim samoupravama

U Valjevu održan prvi skupštinski kolegijum van zgrade parlamenta, sledeći dogovoren u Novom Pazaru
Copyright parlament.gov.rs

Sednica Kolegijuma Skupštine Srbije održana je danas u Valjevu i to je prvi kolegijum koji je organizovan van zgrade republičkog parlamenta.

Inače sednice skupštinskog Kolegijuma održavaju se svakog utorka, a na predlog šefa Poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića sednica je danas održana u Valjevu.

Predsednik parlamenta Ivica Dačić najavio je da će naredna sednica parlamenta biti 23. februara i na njoj će se raspravljati o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu i nekoliko međunarodnih sporazuma.

Dogovor je da u danima kada nema zasedanja skupštine, da se sednice kolegijuma održavaju u lokalnim samoupravama, a sledeća će biti u Novom Pazaru, najavio je Dačić.

parlament.gov.rs

Predstavnici parlamenta nakod sednice Kolegijuma razgovarali su sa načelnikom okruga, gradonačelnikom Valjeva i predsednicima opština,

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kaže da su razgovarali o temama koje su važne za građane, kao što su rekonstrukcija Valjevske bolnice, aerozagađenja, regionalni otpad, putevi, ali i izmena Zakona o eksploataciji prirodnih resursa.

Na pitanje novinara zašto baš Valjevo i kakav će benefit građani imati od toga, Dačić je rekao da će probleme i predloge Valjevaca koje su danas čuli proslediti nadležnim organima.

-Mi ne zamenjujemo Vladu, ni organe izvršne vlasti. Ali što češće se ponavlja da problem postoji, i što češće se traži rešenje, pre će i da se dobije, rekao je on.

Dodaje da je želja predstavnika parlamenta da budu što više u kontaktu sa narodom koji ih je birao, da za današnji Kolegijum učesnici ne dobijaju nadoknadu, već sami snose troškove puta.

-Jedina je želja da Skupština Srbije ne bude samo Beogradu, naveo je Dačić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike