Za Komorska ostrva Kosovo je deo Srbije! Pacoli slagao da je ponovo uspeo da obezbedi priznanje

20.02.2021

08:43 >> 08:47

0

Autor: M. I.

Priznanje je povučeno je 7.11.2018. godine i taj stav Komorskih ostrva je ostao nepromenjen

Za Komorska ostrva Kosovo je deo Srbije! Pacoli slagao da je ponovo uspeo da obezbedi priznanje
Copyright Youtube printscreen

Komorska ostrva ne priznaju Kosovo kao nezavisnu državu, iako je nedavno lider ANK i nekadašnji ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli objavio da je ponovo uspeo da obezbedi priznanje.

Uvidom u zvaničnu Notu koja je dostavljena Ambasadi Srbije u Najrobiju u Keniji, može se videti da je Ministarstvo spoljnih poslova Komorskih ostrva obavestilo svoje srpske kolege da Nota o ponovnom uspostavljanju diplomatskih veza sa Kosovom, i navodi u pojedinim medijima o tome, nije potekla iz tog Ministarstva i da bi trebalo da bude tretirana kao da ne postoji, piše Kosovo onlajn.

kosovo-online.com

– Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Komorskih ostrva izražava poštovanje Ambasadi Republike Srbije u Najrobiju i s pozivom na notu br. 071/2021 od 17. februara 2021. o informaciji koja se pojavila u inostranim medijima o navodnoj noti komorskog ministarstva inostranih poslova u vezi sa takozvanom državom Kosovo, ima čast da je obavesti da navodna nota ne potiče iz komorskog Ministarstva inostranih poslova i međunarodne saradnje i mora se smatrati ništavnim dokumentom.

Ministarstvo obaveštava ambasadu da stav Komorskih ostrva po ovom pitanju ostaje nepromenjen.

Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Komorskih ostrva zahvaljuje Ambasadi Republike Srbije u Najrobiju na ljubaznoj saradnji i koristi i ovu priliku da joj ponovi izraze svog izuzetnog uvažavanja – stoji u zvaničnoj Noti Ministarstva spoljnih poslova Komorskih ostrva.

pročitajte još:

Komorska Ostrva su tzv. državu Kosovo priznala 19.5.2009 godine, kao 59. država u svetu koja je to učinila.

Međutim, to priznanje je povučeno je 7.11.2018. godine, kako je objavio tadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, i taj stav Komorskih ostrva je, kao što se može videti iz navedene note, ostao nepromenjen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike