Krilo DS predvođeno Lečićem najavljuje spor pred Upravnim sudom

24.02.2021

15:37 >> 09:16

0

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odbacilo je zahtev Branislava Lečića da bude upisan kao predsednik Demokratske stranke

Krilo DS predvođeno Lečićem najavljuje spor pred Upravnim sudom
Copyright Stefan Tomasević/ATAImages

Krilo Demokratske stranke okupljeno oko Branislava Lečića protestuje zbog odluke Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da odbaci prijavu za upis Branislava Lečića kao zastupnika Demokratske stranke u Registru političkih stranaka, te navodi da će “izabrano Predsedništvo DS pred Upravnim sudom tužbom pokrenuti spor protiv ovog rešenja”.

– Predsednik i potpredsednici Demokratske stranke izabrani na Skupštini DS legitimitet ne zasnivaju na upisu u Registar političkih stranaka već na glasovima apsolutne većine svih članova DS sa pravom glasa – stoji u saopštenju dela demokrata.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odbacilo je zahtev Branislava Lečića da bude upisan kao predsednik Demokratske stranke (DS).

Kako se navodi u dokumentu u koji je Tanjug imao uvid, rešenje koje je donelo Ministarstvo o odbacivanju prijave je konačno u upravnom postupku, a protiv njega se tužbom može pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom u Beogradu u roku od 30 dana od dana dostavljanja rešenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike