Iguman Visokih Dečana se oglasio povodom prebijanja sina Nenada Rašića: Obmanut sam, to je dogovoren spin iz političkih razloga

24.02.2021

14:08

0

Albanski mediji su sa zadovoljstvom prenelli laž da Srpska lista navodno linčuje decu iz političkih razloga

Iguman Visokih Dečana se oglasio povodom prebijanja sina Nenada Rašića: Obmanut sam, to je dogovoren spin iz političkih razloga
Copyright Profimedia

Iguman manastira Visoki Dečani arhimandrit Sava Janjić izjavio je danas da je pogrešio u prvom komentaru o prebijanju sina političara sa Kosova Nenada Rašića i da se zapravo radi o “dogovorenom spinu o navodnom linču zbog političkih razloga”.

On je na svom Tviteru napisao da je iz proverenih informacija kosovske policije saznao da to nije bio linč već sukob dve grupe politički suprotstavljenih mladića, koji su prethodne okršaje imali u četvrtak i petak, kao i da su pored Nikole Rašića i neki drugi povređeni, a da uhapšenih ima na obe strane.

-Nenad Rašić je neposredno nakon incidenta, koji je bio najavljivan preko društvenih mreža, a prema proverenim izvorima sa k/alb liderima, dogovorio spin o navodnom linču zbog političkih razloga i time obmanuo javnost. Nije prvi put da zbog političkih grešaka roditelja ispaštaju deca, naveo je Janjić.

Dodao je da to objašnjava i činjenicu da Nenad Rašić nije hteo da daje izjavu za srpske medije, već samo za albanske koji su, kako je rekao, sa zadovoljstvom prenelli laž da Srpska lista navodno linčuje decu iz političkih razloga.

-Žao mi je što sam i lično bio obmanut ovim spinom koji samo pokazuje koliko su mladi izloženi političkim igrama neodgovornih ljudi koji se bave politikom. Ovo ne govorim iz podrške ovoj ili onoj grupi jer nismo ni glasali na izborima. Crkva je tu da Srbe ne deli, već povezuje. Bedno je i da su k-albanski lideri ono što su znali da je laž koristili u svoje svrhe, napisao je Janjić.

Janjić je kazao i da sumnja da će kosovska policija zbog pritisaka iz Prištine ikada izaći sa tim podacima o kojima su obaveštene i sve zapadne ambasade, od kojih su neke i znale šta se desilo i šta se sve radi da se u novu vladu ubace Srbi koji bi bili, kaže on, podobniji za planove albanskih lidera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike