Srbija i Turska daju doprinos stabilnosti celog regiona: Vučić telefonom razgovarao sa Erdoganom

26.02.2021

20:56

0

Oni su izrazili nadu da će se Srbija, Turska i čitav svet izboriti sa aktuelnim teškoćama

Srbija i Turska daju doprinos stabilnosti celog regiona: Vučić telefonom razgovarao sa Erdoganom
Copyright Profimedia

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. Tom prilikom predsednik Vučić je svom kolegi predsedniku Erdoganu čestitao 67. rođendan i poželeo mu dobro zdravlje i uspeh u radu.

Dvojica sagovornika su razmenila iskustva u borbi protiv korona virusa i ponovo istakli da je solidarnost među zemljama i narodima ključna za pobedu nad pandemijom. Oni su izrazili nadu da će se Srbija, Turska i čitav svet izboriti sa aktuelnim teškoćama i vratiti se uobičajenim društvenim i ekonomskim tokovima.

pročitajte još

S tim u vezi, predsednik Vučić je obavestio predsednika Erdogana o toku vakcinacije stanovništva u Srbiji, kao i o tome da Srbija nastavlja da pomaže svojim susedima u procesu imunizacije. Predsednik Erdogan je rekao da Srbija i time pokazuje koliko su joj važni mir i saradnja na Zapadnom Balkanu.

Dvojica državnika su konstatovala da su bilateralni odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou i da dve zemlje time daju svoj doprinos stabilnosti celog regiona. Razmatrajući srpsko-tursku ekonomsku saradnju, konstatovali su da u ovom trenutku na srpskom tržištu posluje oko hiljadu turskih kompanija i izrazili nadu da će se taj broj uvećavati. Predsednik Vučić je rekao da veoma uvažava lični doprinos predsednika Erdogana dolasku investitora iz Turske u Srbiju.

Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su razgovarali o konkretnim zajedničkim projektima, izdvojivši po značaju projekte u oblasti infrastrukture, kakav je i autoput između Beograda i Sarajeva.

Dvojica zvaničnika su razmotrili i čitav spektar regionalnih i globalnih pitanja i izrazili nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da se sastanu i nastave svoj konstruktivni razgovor.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike