Nov potez ministarke: Redovni sastanci sa gradonačelnicima i predsednicima opština u Srbiji

03.12.2020

15:12 >> 15:14

0

Ministarstvo će se na ovaj način podrobnije upoznati sa problemima i izazovima sa kojima se lokalne samouprave suočavaju, kako bi im pomoglo u njihovom reša

Nov potez ministarke: Redovni sastanci sa gradonačelnicima i predsednicima opština u Srbiji
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokreće redovne radne sastanke sa svim funkcionerima na lokalu

Danas počinju redovni radni sastanci sa gradonačelnicima i predsednicima opština u Republici Srbiji u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, koje će voditi ministarka Marija Obradović.

Redovni susreti sa čelnicima lokalnih vlasti predstavljaju nov mehanizam rada Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, kako bismo ojačali partnerski odnos i podršku gradovima i opštinama u Srbiji.

Ministarstvo će se na ovaj način podrobnije upoznati sa problemima i izazovima sa kojima se lokalne samouprave suočavaju, kako bi im pomoglo u njihovom rešavanju, ali i sa idejama za unapređenje usluga koje pružaju svojim građanima.

Takođe, ovaj vid rada i komunikacije je posebno važan imajući u vidu da na čelu 60 gradova i opština u Srbiji imamo potpuno nove ljude, ljude koji u svojim karijerama do sada nisu obavljali ovaku vrstu funkcija, kao i da je među njima veliki broj žena koje vode zajednice u kojima je život građana veoma težak.

Redovni sastanci gradonačelnika i predsednika opština u Srbiji sa ministarkom Obradović održavaće se jednom nedeljno, svakog četvrtka, od 14 do 19 časova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike