Nova bahatost prištinskih vlasti: Rukometašima iz Arilja zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju

28.02.2021

19:04 >> 19:06

0

Autor: M. I.

Kako se navodi u saopštenju RK Arilje, obrazloženje koje su dobili je da i drugim sportskim ekipama nije dozvoljen ulazak

Nova bahatost prištinskih vlasti: Rukometašima iz Arilja zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju
Copyright Facebook/Rukometni Klub Arilje

Članovi Rukometnog kluba “Arilje” vraćeni su sa prelaza Jarinje sa Kosmetom gde je trebalo da odigraju utakmicu sa RK Trepča u Severnoj Mitrovici.

Utakmica odlozenog 9. kola Prve lige Zapad gupa B izmedju RK Trepča – RK Arilje zakazana za danas u 15h nije bila odigrana u zakazanom terminu, jer su rukometaši Arilja zadržani, a zatim i vraćeni sa prelaza Jarinje, prenosi Kosovo online.

pročitajte još:

Kako se navodi u saopštenju RK Arilje, obrazloženje koje su dobili je da i drugim sportskim ekipama nije dozvoljen ulazak i da se unapred mora poslati zahtev Ministarstvu sporta u Prištini na odobrenje.

– Očekujemo odluku Rukometnog Saveza Centralne Srbije o odigravanju ove utakmice na neutralnom terenu ili registrovanje sluzbenim rezultatom – kaže se u saoošptenju RK Arilje.

RK Trepča: Sport i politika ne idu zajedno

Šef stručnog štaba RK Trepča Branko Jakšić je rekao je da je zatečen odlukom policije tzv. države Kosovo, s obzirom na to da se prvi put desilo da sportisti budu vraćeni.

– Sve ekipe su do sada normalno dolazile. Policajci su videli sportsku opremu u kombiju, nakon čega je jedan od policajaca bio i neprijatan. Čak je u jednom trenutku počeo i da maše policijskim lisicama i da preti da će zvati Javnog tužioca, kako bi uhapsio rukometaše”, rekao je Jakšić.

Utakmica odlozenog 9. kola Prve lige Zapad gupa B izmedju RK Trepča – RK Arilje zakazana za 28.02.2021. u 15h u…

Posted by Rukometni Klub Arilje on Недеља, 28. фебруар 2021.

Napominje i da sport nikada ne treba da se meša sa politikom.

– Ovo je katastrofa šta se dešava. Mi se ne mešamo u politiku, ali sport je sport. A, ovo više nije sport. Posle ovoga, ništa ne može više da me iznenadi. Još samo da nam zabrane da ne možemo da pređemo u Srbiju. Srvarno ne znam šta da kažem. Sport i politika ne idu zajedno – zaključio je Jakšić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike