Predsednik Vučić poručio kriminalnim grupama: "Izbrojani su vam dani na slobodi" (VIDEO)

06.03.2021

17:11 >> 22:09

0

Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića građanima nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost

Predsednik Vučić poručio kriminalnim grupama: "Izbrojani su vam dani na slobodi" (VIDEO)
Copyright Printscreen/RTS

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost počela je večeras u 18 časova.

Sednici prisustvuju premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Neboša Stefanović, ministar policije Aleksandar Vulin, ministar finansija Siniša Mali, ministar inostranih poslova Nikola Selaković, ministarka pravde Maja Popović, direktor BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalšataba Vojske Srbije Milan Mojsilović, državni tužilac Zagorka Dolovac i direktor policije Vladimir Rebić.

Na sednici se raspravljalo, kako je najavio predsednik, o borbi protiv organizovanog kriminala, vakcinaciji i borbi protiv korone, novim političkim okolnostima na Kosovu i Metohiji, novim prilikama u regionu, Evropi i svetu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Nakon sednice Saveta usledilo je obraćanje predsednika Aleksandra Vučića, predsednice Vlade Ane Brnabić i ministra policije Aleksandra Vulina.

Vučić je ranije poručio da će borba protiv organizovanog kriminala u svakom slučaju biti nastavljena i država će se brutalno, ozbiljno i odgovorno obračunati sa onima koji su mislili da je odsecanje glava onih koji im se ne dopadaju način rešavanja problema.

 

 

Odlučeno je i da se večeras pokažu fotografije monstruoznih zločina koje je počinila grupa Veljka Belivuka.

 

Pratite uživo sa 24sedam…

21:07 – Sednica upravo završena, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obraća javnosti

21:11 – Četiri tačke koje smo razmatrali na sednici

1. Kosovo i Metohije analiza situacije dijalog i nastavak dijaloga

2. Vakcine i kako i na koji način ubrzati vakcinaciju, kako da se izborimo protiv lažnih vesti o procesu vakcinacije.

3. Organizovani kriminal

4. Nabavka nove opreme, tehnička sredstava za obaveštajne agencije, i opremanje i jačanje borbene gotovosti naše Vojske.

21:15 – Od Srbije se očekuje priznanje Kosova

Predsednik Vučić je rekao  da se Srbija nalazi u veoma teškoj poziciji, kada se radi o Kosovu i Metohiji i da se od Srbije očekuje da bude ta koja će da prihvati nezavisnost Kosova.

– Sve što žele od nas staje u tu jednu rečenicu, od nas će tražiti da priznamo nezavisnost Kosova. Ali, mi ćemo se boriti – dodao je.

– Želim da kažem građanima da se od Srbije očekuje na celoj zapadnoj hemisferi da prizna Kosovo i sve što žele staje u tu jednu rečenicu. Sada će ta želja biti izražena u još značajnijoj i drastičnijoj meri. Ne želim da pričam o prošlim vremenima kada su neki drugi pristajali na sve i čekali da im se završi mandat. Mi ćemo čuvati naše nacionalne interese i ono što nismo uspeli u prethodnom vremenu da izgubimo – istakao je predsednik.

Printscreen/RTS

– Govorili smo o poziciji našeg naroda na KiM i gledali kako da pomognemo. Ono što nam se dogodilo jeste da su Albanske vlasti pokušale da naprave razdor između srpskog stanovništva – rekao je predsednik Vučić o prvoj tački dnevnog reda.

– Na severu Kosova je situacija mnogo drugačija. Prirustvo je albanskih predstavnika koji bi da nateraju Srbiju da prizna nezavisnost, a da sve drugo može da se priča. Ono na čemu ćemo insistirati biće sporvođenje briselskog sporazuma, odnosno stvaranje ZSO onako kako je predviđeno implementacionim sporazumom 2015 godine – rekao je predsednik i pomenuo da sve što je dogovoreno mora biti ispunjeno.

21:20 – Blizu smo tome da zaravnimo krivu

– Mislim da smo blizu da zaravnimo krivu koja je išla na gore u narednih nekoliko dana. Strahovito je važno kako bismo sačuvali živote naših ljudi, a vakcinacija nam omogućuje da se i ekonomski opredelimo. Najviše umiru stariji i njih moramo da sačuvamo, jer su oni u 95 odsto umrlih od korone, preko 65 godina. U ovom trenutku smo nabavili 2 miliona 630 hiljada vakcina – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada je govorio o drugoj temi koja se našla na stolu.

21:38 – Država neće trpeti

Gotovi ste, država neće trpeti narko dilere i ubice. Obračunaćemo se sa svima. Mogao bih sada da ih pominjem ali ne želim. Misle da ovim kriminalom mogu da postignu mnogo i da ih u društvu priznaju, ali su se grdno prevarili. Važno je da vide da država neće da se igra sa ovakvim stvarima i ukazivaćemo na njihove laži – rekao je predsednik Vučić.

Printscreen/RTS

– Neki misle da mogu nastaviti “slavna dela” svojih prethodnika, ali se varaju. Ja vam kažem, izbrojani su im dani na slobodi. Oni koji su iza rešetaka od pre tri četiri meseca, to isto važi i za njih. Hvala svima koji su verovali da će država biti jača od kriminala i naš odgovor je snažan na sve. U skladu sa pravdom i ustavom, i u skladu sa potrebama građanima Srbije. Zahvalnost dajem i BIA, i svim informativnim agencijama – rekao je predsednik Vučić i dodao da su isplivala mnoga saznanja.- Ono što nas je posebno zaprepastilo, o Velji Nevolji, imali smo fotografije u BIA i MUP-u. Operativci su se direktno borili protiv kriminala i svoje živote rizikovali.

21:44 – Zaplenjena velika količina oružja između Šapca i Loznice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je juče između Šapca i Loznice zaplenjena velika količina oružja.

– To je veći deo dugih cevi. Ima snajperskih pušaka i optičkih nišana. To je najveći arsenal oružja koji smo u poslednjih godina pronašli. Gotovi ste, ali ne onako kako vi kažete, već ćete završiti iza rešetaka. Svuda, od Vranja do Subotice – najavio je predsednik Srbije. – Snimali su svoja monstruozna nedela. Snimke nećemo objavljivati, da smo hteli objavili bismo ih večeras – naveo je Vučić.

21:50Prikazani snimci monstruoznih zločina Belivukove ekipe (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

Prisluškivanje Predsednika Srbije

Nelegalno prisluškivanje predsednika; Vulin – “Svi koji su stavljeni na poligraf, pali su”

– Ono što se desilo predsedniku i njegovoj porodici, ne sme da se desi nikome i nikada u Srbiji – rekao je Vulin na početku.

Predsednik Srbije  je rekaoda je bio prisluškivan i kada je bio u opoziciji.

-Slušao sam već mesecima od dela javnosti koji podržava bivši režim o tome “Mora da ima strašne stvari kada su ga prisluškivali” “Gotov je ovaj, gotov je onaj…” Dosta mi je tog da slušam. Taj posao će bito završen onako kako je potrebno da bude završen. Bio sam prisluškivan kada sam bio i u opoziciji. Mislili su da sam prisluškivan jer pričam sa kriminalcima. Aleksandar Vulin je bio “jedan od tih kriminalaca” sa kojim sam pričao, Goran vesić takođe… Samo hoću da imate u vidu da kada nam solite pamet, pričate samo o ljudima koji na najbrutalniji način koriste svoje funckije. Ovo što se sada dešavalo jeste mnogo ozbiljnije jer nisam pripadnik opozicije, već predsednik republike.

Printscreen/ MUP

22:01 – “Radićemo na tome da usavršimo opremu bezbednosnih agencija”

– Moramo da usavršimo opremu bezbednosnih agencija. U to ćemo ulagati novac posebno – rekao je predsednik i dodao da ćemo značajno povećati dopremanje opreme za našu Vojsku. I tako ćemo svakog agresora odvratiti od naše zemlje.

22:12 – Zašto nema Nebojše Stefanovića?

Predsednik Vučić je odgovorio na pitanje novinara koga je zanimalo zašto nema ministra odbrane Nebojše Stefanovića, koji je po njemu, predsednik Saveta za nacionalnu bezbednost.

– Očekivali ste? On je direktor Biroa. Ne Saveta. Očekivali ste i Batu Gašića onda? Samo čekaju da neko nešto kaže da ispadne da ga optužuje.

22:20 – “Država je dve godine bila optuživana za ubistvo Olivera Ivanovića”

Predsednik Srbije je pokazao tri knjige koje je doneo, a u kojima se nalaze detalji o istrazi ubistva Olivera Ivanovića.

Printscreen/RTS

– Slušali smo najgore laži i država je dve godine bila optuživana za ubistvo Olivera Ivanovića. Kampanja je trajala i trajala. Onda se zaćutalo kada su Albanci povukli nalog za hapšenje. Ovo je bio jedan od načina za rušenje Srbije. Laž se predstavljala kao istina. Njih trojica pratilo je moje dete, a ljudi koji su sa njime vode računa da on ne počini nekakvu glupost. Nalaze mu mane i to u čijem se društvu nalazi. Mene su trebali 300 godina da strpaju u zatvor jer sam se “družio” sa Đilasom – istakao je predsednik i dodao:

– Već godinama smo izloženi najgorem pritisku i lažima. Kriminalci su proglašavani za heroje. Sve se okrenulo. A naša borba će biti žestoka i snažna i borićemo se sa onima koji su već uložili i u svoju medijsku mašineriju, ne bi li srušili državu Srbiju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike