Dezinformacija uznemirila Srbe na severu Kosova, odmah se oglasila Kancelarija za KiM

04.12.2020

12:35 >> 12:42

0

Od 14. decembra planirano da KOSTT preuzme upravljanje nad elektrosnabdevanjem na severu Kosova

Dezinformacija uznemirila Srbe na severu Kosova, odmah se oglasila Kancelarija za KiM
Copyright Profimedia

Vest koja je uznemirila Srbe na severu Kosova pojavila se sinoć u pojedinim medijima, gde je navedeno da je od 14. decembra planirano da KOSTT preuzme upravljanje nad elektrosnabdevanjem na severu Kosova, prenosi Kosovo onlajn.

Kako se navodi, navodno je predviđeno da sa ovim datumom prestane razmena električne energije između JP EPS-a i KOSTT-a koja je postojala do sada radi potreba snabdevanja potrošača na severu Kosova, odnosno, da će KOSTT od ovog datuma funkcionisati samostalno od srpskog operatora prenosnog sistema Elektromreža Srbije (EMS).

Povodom ovih navoda, u Kancelariji za KiM za Kosovo Onlajn navode da “povodom kampanje dezinformacija vezanih za pitanje energetike na severu KiM, Kancelarija za KiM obaveštava javnost da će do registracije ćerki-kompanija EPS-a Elektrokosmet nastaviti da neometano snabdeva građane strujom”.

“Kada i ako ćerke-kompanije EPS-a, čiji su osnivači EPS i ZSO, budu registrovane prema postignutom sporazumu o energetici, one će nastaviti nesmetano snabdevanje. Ne treba podlegati politički motivisanim spinovima koji imaju za cilj da među građane na KiM unesu nesigurnost. Sve pretnje ugrožavanju snabdevanja strujom i politizacija ove teme je pretnja stabilnosti i miru, i Srbija, a uvereni smo ni međunarodna zajednica, neće dozvoliti ovakav scenario. Srbija je ispunila svoj deo obaveza iz sporazuma o energetici, ali Priština nije, i niko ne bi smeo da izaziva nove sukobe. Snabdevanje strujom na severu KiM neće biti ugroženo ni na koji način”, rekli su u Kancelariji za KiM.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike