Skandalozno: Ambasadama tzv. države Kosovo stigao kontingent zastava sa grbom OVK!

07.12.2020

21:50 >> 09:43

0

Dostava zastava je urađena putem brze pošte

Skandalozno: Ambasadama tzv. države Kosovo stigao kontingent zastava sa grbom OVK!
Copyright Printscreen/Youtube, Al Jazeera Balkans

Diplomatske i konzularne misije tzv. države Kosovo u svetu opremljene su kontingentom zastava sa grbom OVK, a službenici ovih misija kažu da nisu dobili nikakva uputstva niti informacije o tome kako da ih koriste.

Ministarstvo spoljnih poslova tzv. države Kosovo ne iznosi pojašnjenja, a ni kabinet Avdulaha Hotija nije upoznat sa ovim činom, koji je usledio nekoliko nedelja nakon potvrđivanja optužnica protiv bivših visokih lidera OVK osumnjičenih za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

Pročitajte još: Priština daje 20 miliona evra za Tačija i ostale optužene članove OVK!

Dostava zastava je urađena putem brze pošte, a uz pošiljku je izostalo objašnjenje i uputstvo iz Ministarstva o tome kako postupati sa ovim zastavama. To su potvrdili diplomatski predstavnici, koji su želeli da ostanu anonimni.

Neki zaposleni su objavili fotografije na društvenim mrežama sa simbolom OVK.

Koha navodi da je od ponedeljka tražila odgovor od kosovskog Ministarstva spoljnih poslova o razlogu slanja zastava, ali nije dobila odgovor, kao i da u Hotijevom kabinetu kažu da nemaju informacije o ovoj pošiljci.

Pročitajte još: Civilima lomljene kosti, zubi, zapomagali od bolova: Objavljena optužnica protiv čelnika OVK opisuje zverska mučenja otetih i zarobljenih

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike