Dačić: Lokalni izbori poruka - ozbiljno razmišljati o zajedničkom nastupu SNS i SPS

29.03.2021

08:22 >> 08:32

0

Ivica Dačić je kazao da su SPS-JS i SNS u nedelju zajedno nastupili na lokalnim izborima u Kosjeriću, gde su, kako kaže, osvojili više od 70 odsto glasova

Dačić: Lokalni izbori poruka - ozbiljno razmišljati o zajedničkom nastupu SNS i SPS
Copyright Profimedia

Predsednik Skupštine Srbije i lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da rezultati lokalnih izbora u Kosjeriću, Preševu i Zaječaru pokazuju da treba ozbiljno razmišljati o zajedničkom nastupu koalicije SPS – Jedinstvena Srbija sa Srpskom naprednom strankom (SNS) na izborima sledeće godine.

Dačić je kazao da su SPS-JS i SNS u nedelju zajedno nastupili na lokalnim izborima u Kosjeriću, gde su, kako kaže, osvojili više od 70 odsto glasova, kao i da su u zajedno ostvarili dobar rezultat i u Preševu.

– U Zaječaru smo samostalno nastupali, SNS je osvojio 24 mandata, mi imamo četiri, tako da i tamo imamo apsolutnu većinu. Sve u svemu, to su dobri rezultati – rekao je Dačić za TV Prva.

Dodao je da su izbori u tim mestima ”pouka i poruka” da se ozbiljno razmišlja o zajedničkom nastupu s naprednjacima na sledećim izborima i naglasio da nije rano da se razmišlja o tome jer, kako kaže, treba da se pravi određena politička atmosfera za to.

– SPS nikada nije nastupao u koaliciji s nekim na parlamentarnim izborima, a i u SNS sigurno ima onih koji misle da treba da idu samostalno, tako da to treba da bude simbioza našg biračkog tela i biračkog tela SNS – kazao je Dačić.

Pročitajte još

Podsetio je da se on ranije već izjasnio za zajednički nastup SPS i SNS i za jednog predsedničkog kandidata na izborima sledeće godine “zato što se dele glasovi”.

– Treba raditi na tome, izbori su za godinu dana, a u političkom smislu to je nešto što brzo prođe – kazao je Dačić.

Isključio je mogućnost da se izbori održe ranije i dodao da za vanredne izbore treba da se steknu određeni zakonski osnovi.

– Mogu parlamentarni izbori da budu ranije, a predsednički i gradski ne mogu da se raspišu kad im nije vreme. Njima je vreme da se održe, kako je i predsednik Vučić najavio, u aprilu sledeće godine, da bi bili u isto vreme – rekao je Dačić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike