Predsednik se revakcinisao: Vučić pozvao građane da se vakcinišu

27.04.2021

10:19 >> 12:52

0

Autor: M. I.

Veliki broj građana došao je ispred ambulante u Pukovcu, kako bi pozdravio predsednika

Predsednik se revakcinisao: Vučić pozvao građane da se vakcinišu
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u poseti Pukovcu i Gadžinom Hanu, a u ambulanti u Pukovcu je primio drugu dozu vakcine.

Veliki broj građana došao je ispred ambulante, kako bi pozdravio predsednika Vučića.

Predsednik stigao u Pukovac

Predsednik Vučić stigao je u Pukovac, gde se revakcinisao. Vučić je pre toga razgovarao sa stanovnicima. Predsednik je upitao okupljene meštana da li su se vakcinisali i zamolio građane da to učine.

– Molim vas da zaštitite svoje porodice. Nemojte da čekate, ništa ne boli, možete samo dobro da dobijete – rekao je predsednik.

Doktorka Beronja Jovanić: Velika nam je čast što se nama baš ukazalo poverenje da vakcinišemo predsednika

– Danas vakcinišemo predsednika Srbije, tj. dajemo mu drugu dozu kineske vakcine Sinofarm. Velika nam je čast što se nama baš ukazalo poverenje da možemo da vakcinišemo predsednika Vučića. Sve je spremno – rekla doktorka Slađana Beronja Jovanić, koja će sa medicinskom sestrom Violetom Stamenković vakcinisati predsednika Vučića i dodaje da je povećana vakcinacija u ovom kraju od kada se saznalo da će predsednik Vučić drugu dozu vakcine primiti baš u mestu Pukovac.

Printscreen/RTV Pink

Posle revakcinacije, Vučić se zahvalio svim medicinskim radnicima i još jednom apelovao na građane da se vakcinišu.

– Ništa ne može da vam se dogodi, a time spasavate živote – istakao je on dodajući da imamo vakcine koje su naše blago, te da ljudi iz sveta dolaze kod nas da se vakcinišu.

Kako je rekao, njegova majka nije imala šansu da preživi da nije primila vakcinu.

– Ako se ne vakcinišemo, imaćemo veliki broj zaraženih, i imaćemo veliki broj umrlih – naveo je on istakavši da je srećan što se danas nalazi u Pukovcu.

Vučić je naveo da se gradi fabrika u Rudnoj glavi, a da će proizvodnja u opštini Majdanpek biti pokrenuta za Vidovdan.

Kako je rekao, kod Naučno-tehnološkog parka u Nišu treba da bude izgrađena vojna bolnica.

Printscreen/YouTube/Tanjug

Non-pejper za nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je non pejper o Kosovu i Metohiji smislio neko mnogo pametniji i lukaviji od njega.

– Noćas sam u pola 2 to čitao kad sam se vratio iz Brisela, taj non pejper je sastavljao neko ko je mnogo pametan, mngoo pametniji od mene, mnogo lukaviji. Vidim da svi demantuju, ali više briga mi je zadao ovaj drugi non pejper nego prvi – rekao je on.

Vučić je naveo da sumnja da iza non pejpera, koji su navodno pripremile Nemačka i Francuska, kao zajedničku inicijativu za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, stoji jedna fantastično pametna žena, jer to niko drugi ne bi mogao ni da sastavi, ni da napravi.

– Tek ćemo analizirati šta time želi da se poruči nama, a šta drugoj strani. Nama to niko nije ni pokazao, niti bilo šta slično. Ne podnosim te reakcije sa konačnim stavovima u roku od 5 sekundi – kazao je predsednik.

Prodaja bolnice u Knez Selu

Predsednik Srbije prokomentarisao je i prodaju zemlje na kojoj se nalazi plućna bolnica, i izgradnju nove bolnice u Knez Selu.

– Ako bilo šta radimo na tom zemljištu, to će samo biti izgradnja nove bolnice za plućne bolesti, i ništa više. Sada imamo više novca nego ikada i smatramo da nam se više isplati da rekonstruišemo bolnicu, nego da je renoviramo – rekao je Vučić.

Printscreen, Pink RTV

U maju ili junu otvara se nova kineska fabrika u Nišu, Sing ju, dodao je predsednik.

Narednih dana donosimo važne odluke

Govoreći o korona virusu, rekao je da ima većih problema u broju mrtvih tamo gde je manje vakcinisanih građana.

Pročitajte još:

– Postoje predlozi, traže pozitivnu diskriminaciju za vakcinisane, ali to nije laka odluka. Da samo vakcinisani odlaze na utakmice, u restorane. Pazar, Šabac i Novi Sad su tri mesta u kojima je stanje lošije. Narednih dana ćemo morati da donosimo te važne odluke – istakao je predsednik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike