EU demantuje da Angelina Ajhorst stoji iza non-pejpera o dijalogu Beograda i Prištine

29.04.2021

10:56 >> 12:46

0

Mediji spekulišu da je evropska zvaničnica pisala dokument koji je podigao veliku prašinu

EU demantuje da Angelina Ajhorst stoji iza non-pejpera o dijalogu Beograda i Prištine
Copyright Wikimedia

Nakon što je u javnost dospeo takozvani non-pejper o rešenju kosovskog pitanja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je da sumnja da iza njega stoji “jedna žena”.

Kako mediji spekulišu, pozivajući se na nezvanične diplomatske izvore, u pitanju je iskusan diplomata Angelina Ajhorst, izvršna direktorka Evropske službe za spoljne poslove.

pročitajte još

Svojevremeno je, takođe nezvanično, važila i za kandidata za specijalnog predstavnika zaduženog za dijalog Beograda i Prištine, nakon mandata Federike Mogerini.

Ipak, iz EU stigao je demanti medijskih navoda da je izvršna direktorka EEAS Angelina Ajhorst autorka takozvanog “non pejpera” o budućnosti Kosova.

-Izvršna direktorka EEAS-a Angelina Ajhorst niti bilo ko iz institucija EU nema bilo kakve veze sa ovim dokumentom, niti su ga izradili, niti su ga podržali. Bilo kakva informacija kojom se tvrdi suprotno je netačna. Navodni “non pejper” ne odražava stavove EU, EU se snažno distancira od njega i nema nikakve veze sa njim, navodi se u saopštenju delegacije EU u Srbiji.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike