Brnabić: Zakoni o rodnoj ravnopravnosti u skladu sa Ustavom i našim društvom

29.04.2021

15:14

0

Autor: A.S.

Pitanje rodne ravnopravnosti je važno za društvo, mi smo već imali takav zakon, pa je ovo samo dodatno unapređenje te oblasti

Brnabić: Zakoni o rodnoj ravnopravnosti u skladu sa Ustavom i našim društvom
Copyright Premijerka Ana Brnabić; Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nove izmene zakona o zabrani diskriminacije i Predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti u skladu su sa Ustavom i otvorenošću našeg društva, istakla je danas premijerka Ana Brnabić.

Premijerka je time odgovorila na navode poslanika Vladana Glišića koji je ocenio da su ta dva akta u sukobu sa Ustavom i upitao da li se kroz set tih zakona vraćamo verbalnom deliktu i uvodimo transrodnu ideologiju.

-Ne, ne znam odakle vam ti zaključci iz ta dva zakona. Ja ništa od toga nisam pročitala. Zakoni su u potpunosti u skladu sa Ustavom i našim društvom, našom otvorenosću. Čini mi se da ne postoji nijedan razlog da mislite tako o tim aktima- rekla je Brnabić.

Premijerka je navela da će se ti zakonu tek naći na dnevnom redu parlamenta i da se ne bi sada mešala u tu debatu, jer će poslanici imati priliku da razgovaraju detaljno o oba predloga.

Pročitajte još:

-Ali, mislim da su oni u skladu sa Ustavom, jer su prošli i sve instance u okviru Vlade Srbije koje proveravaju da su svi zakoni koje vlada predlaže u skladu sa Ustavom- rekla je Brnabić.

Na kraju je dodala da duboko veruje da su ti akti u duhu tradicije našeg naroda koji je, kaže, uvek bio otvoren i tolerantan.

Brnabić je rekla da je pitanje rodne ravnopravnosti važno za društvo, te da smo mi već imali takav zakon, pa je ovo samo dodatno unapređenje te oblasti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike