Jedan od osumnjičenih za ubistvo Ivanovića prebačen u zatvor u Mitrovici

08.05.2021

09:04 >> 09:12

0

Autor: A.S.

Spasojević se nalazi 29 meseci u pritvoru, a supruzi se nije javio nakon prebacivanja

Jedan od osumnjičenih za ubistvo Ivanovića prebačen u zatvor u Mitrovici
Copyright Oliver Ivanović/Profimedia

Jedan od osumnjičenih za ubistvo lidera Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, Nedeljko Spasojević, nakon nepunih 29 meseci prebačen je iz Pritvorskog centra u Gnjilanu, u zatvor u Kosovskoj Mitrovici.

Spasojević je prema rečima njegove supruge Jelene prebačen u Kosovsku Mitrovicu posle 29 meseci koliko je proveo u pritvoru u Podujevu i Ginjlanu.

-Uskoro 23. maja, navršava se punih 29 meseci od kada je moj suprug u protivoru bez ikakvih dokaza. I sve da je zaista počinio neko krivično delo već bi odslužio kaznu- kazala je Jelena za Novosti, koja ističe da joj je vest o prebacivanju supruga iz Gnjilana u Kosovsku Mitrovicu saopštio zatvorski čuvar ali da joj se suprug još uvek nije javio.

-Kada već nije na slobodi nama znači i to što nam je bliže, jer ćemo moći lakše da ga posećujemo. Jer osim bezbednosnih rizika, odlasci u posete u zatvoru u Gnjilanu iziskivali su znatna finansijske troškove što nam je bio dodatni problem-ističe Jelena.

Spasojević kojeg optužnica tereti za navodno učešće u ubistvu Olivera Ivanovića, prva tri meseca nalazio se u zatvoru visokog rizika u Podujevu a potom u Zatvorskoj jedinici u Gnjilanu.

Pročitajte još:

-Do sada ni jednom nije izašao iz pritvora, tokom kojeg su mu preminuli i otac i majka.Umrli su od brige za sinom iako su i jedno i drugo imali po 65 godina života- smatra supruga Nedeljka Spasojevića.

Inače, Specijalno tužilaštvo Kosova je početkom decembra 2019. podiglo prvu optužnicu protiv šestoro Srba za navodno učestvovanje u ubistvu Olivera Ivanovića. Odlukom Apelacionog suda u Prištini u septembru 2020, optužnica u ovom predmetu vraćena je Tužilaštvu na ispravku, a nakon ispravke je u novembru prošle godine podignuta treća verzija optužnice po kojoj bi trebalo uskoro da počne suđenje optuženima. Inače, lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Severnoj Mitrovici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike