Uznemirujuć snimak OVK otkrio identitet nestalog Rusa na Košarama (VIDEO)

22.05.2021

14:31 >> 20:29

0

Autor: A.S.

Na snimku se vide pripadnici OVK kako stoje na telima ubijenih srpskih vojnika na Košarama i kopaju raku u koju ih ubacuju

Uznemirujuć snimak OVK otkrio identitet nestalog Rusa na Košarama (VIDEO)
Copyright YouTube/FM Images Albania

NA Jutjub kanalu FM Images Albania postavljen je snimak, na osnovu koga će se nastaviti pretraživanje potencijalne grobnice srpskih vojnika na Košarama. Kao nestali se vode šest srpskih vojnika i jedan ruski dobrovoljac.

Na snimku se vide pripadnici OVK kako stoje na telima ubijenih srpskih vojnika na Košarama i kopaju raku u koju ih ubacuju.

Ubrzo po objavljivanju snimka je obelodanjen identitet jednog od nestalih.

Naime, reč je o jednom od nestalih – Vitaliju Gleboviču, kako se čuje na snimku. U pitanju je Rus koji je ubijen na Košarama 19. maja 1999. godine u obračunu sa teroristima, prenose Novosti.

Rođen je 1965. godine u selu Smidoviči, u Jevrejskoj oblasti Habarovskog regiona. Diplomirao je 1990. godine na Višoj školi u Omsku taktičku komandu motorizovanih grupa.

On je bio među dobrovoljcima iz Rusije koji su došli da pomognu našim vojnicima. Iz Federacije je došao jedan ceo vod i priključio se našim vojnicima.

Telo Gleboviča nikada nije pronađeno.

Pročitajte još:

Ovaj snimak je Komisija za nestala lica, na čijem je čelu Veljko Odalović, predala Prištini i očekuje se da bi pretraživanje potencijalne grobnice srpskih vojnika na Košarama trebalo da počne vrlo brzo. Među nestalim licima na KIM se vodi i šest vojnika sa Košara, čija se sudbina ne zna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike