Predsednik Vučić se obratio građanima Srbije iz Češke: Pet meseci nemamo nijedno mafijaško ubistvo! Beograd je bio najmirniji grad!

19.05.2021

12:15 >> 13:11

0

Autor: J.B.O.

Danas se Aleksandar Vučić sastao sa premijerom Andrejom Babišem.

Predsednik Vučić se obratio građanima Srbije iz Češke: Pet meseci nemamo nijedno mafijaško ubistvo! Beograd je bio najmirniji grad!
Copyright Printscreen/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Češkoj, u okviru koje se juče susreo sa predsednikom te zemlje Milošem Zemanom.

Danas se Aleksandar Vučić sastao sa premijerom Andrejom Babišem.

Nakon sastanka predsednik Srbije se obratio građanima.

Predsednik Vučić je rekao da je tema razgovora u Pragu bio i dijalog između Beograd i Prištine.

– Ako mi bude slobodan dan kada zakažu razgovor, ja ću ići. Uvek sam spreman, nećemo terati inat. Suština je da sačuvamo mir i stabilnost – rekao je Vučić.

– Za mene Kurti nije premijer Kosova već privremenih prištinskih institicija, a da me on tera na to kako ću da ga posmatram, to su priče za malu decu, nije me naterao ni Donald Tramp, a ne Kurti – rekao je predsednik.

Vučić je, komentarišući slučaj prisluškivanja njega i njegove porodice, rekao da će ići u zatvor samo oni za koje se dokaže da su krivi.

Vučić je rekao da svako ima pravo da se bavi sa čime hoće, i dodao da oni koji proklamuju da je sve dozvoljeno protiv njegove porodice, ne čine, kako kaže, uslugu nikome.

– Danas sam čuo da pričaju da mi je sin vlasnik Rada, ali šta da radite. To vam samo govori da ne znaju više šta će – prokomentarisao je predsednik Vuletićevu izjavu.

– Ja ću gurati politiku rada – dodao je predsednik.

Printscreen/Pink

Govorio je i o kriminalnoj grupi Veljka Belivuka.

– Ponosan sam na činjenicu da prethodnih pet meseci nemamo nijedno mafijaško ubistvo. Beograd je bio najmirniji grad ako ne u svetu, onda u Evropi – kaže Vučić.

– Potrebne su nam sigurne ulice svih naših gradova – dodao je predsednik.

Govorio je i o izvozu vina.

– Verujem da ćemo posle Rumunije, i u Češkoj naći značajno mesto za izvoz naših vina- rekao je Vučić.

Predsednika Srbije svečano je dočekala garda ispred Rezidencije – zamka predsednika Vlade Češke.

Na kraju posete Češkoj, uslediće radni ručak koji će u čast predsednika Vučića i delegacije prirediti premijer Češke Babiš.

Pročitajte još:

Vučić će se tom prilikom upisati i u Knjigu počasnih gostiju.

Juče je predsednik Senata Češke Republike Miloš Vistrčil organizovao svečanu večeru u čast predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike