Vučić se sastao sa Falkonijem: Srbija spremna na kompromis, ali će voditi računa o državnim interesima!

27.05.2021

10:40 >> 10:41

0

Autor: J.B.O.

Predsednik je istakao značaj koji saradnja sa Francuskom ima za Srbiju

Vučić se sastao sa Falkonijem: Srbija spremna na kompromis, ali će voditi računa o državnim interesima!
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ambasadorom Francuske Žan-Luj Falkonijem o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine istakao da uvek postoji spremnost za nalaženje kompromisnog rešenja i da će se odazvati pozivu iz Brisela, ali i da je potrebno mnogo snage i energije da se do kompromisa dođe, te da će naša delegacija voditi računa o državnim i nacionalnim interesima Srbije.

Vučić je istakao značaj koji saradnja sa Francuskom ima za Srbiju, kako na političkom, tako i na ekonomskom nivou, i da ga raduje pažnja koju predsednik Makron posvećuje odnosima dveju zemalja, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić i Falkoni razgovarali su i o bilateralnim odnosima, napretku naše zemlje na evropskom putu, kao i o situaciji u regionu.

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministri Siniša Mali i Nebojša Stefanović, razgovaralo se o daljem jačanju saradnje, posebno u oblasti infrastrukture, kao i u oblasti odbrane, odnosno vojno-tehničke saradnje.

Tanjug/Sava Radovanović

Konstatovano je da radovi na zajedničkim projektima, poput beogradskog metroa, aerodroma “Nikola Tesla”, kojim upravlja francuska kompanija Vinci, i deponije Vinča, u kojoj učestvuje francuska kompanija Suez, prate planiranu dinamiku, ali da je dobrodošla svaka mogućnost da se ubrzaju aktivnosti na njihovoj realizaciji.

Pročitajte još:

Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će dobri ekonomski rezultati i uslovi za ulaganje dovesti u Srbiju još investitora iz Francuske, navodi se u saopštenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike