Kurtijeva ministarka Gervala negira izjavu o OVK: To su reči novinara, kampanja protiv Kosova

02.06.2021

08:05 >> 12:06

0

Prema njenim rečima, radi se o kampanji protiv Kosova

Kurtijeva ministarka Gervala negira izjavu o OVK: To su reči novinara, kampanja protiv Kosova
Copyright printscreen

Ministarka spoljnih poslova privremenih institucija samouprave u Prištini Donika Gervala negirala je danas da je rekla da su pripadnici tzv. OVK tokom posleratnog perioda počinili ubistva Srba, Roma, Albanaca i protivnika OVK, rekavši da su to reči novinara Andreasa Rajha koji ju je intervjuisao, a ne njene.

Ona je za švajcarski “Noje Cirher cajtung” rekla da bi posleratna ubijanja trebalo da se istraže, a kako je rekla, u tekstu stoji da je rekla da su posle povlačenja srpske vojske sa Kosova pripadnici tzv.OVK vršili ubistva, prenosi Lajmi.

-Citat u vezi sa OVK iz švajcarskih novina NC C ima samo jednog autora i zove se Andreas Rajh. Citati izražavaju mišljenje novinara, a ne moje. Ovakve dezinformacije su mogle da se izbegnu da su tekst i nemački citati dobro shvaćeni pre nego što je citat objavljen u takvim formama- napisala je Gervala na svom Fejsbuku.

Pročitajte još

Prema njenim rečima, radi se o kampanji protiv Kosova.

-Nečije insistiranje da napadne naše dostojanstvo i posvećenost državi ne može da funkcioniše zloupotrebom OVK. Ne očekujem, ali bila bi korektna korekcija vesti i pretres onih medija koji su to objavili- napisala je Gervala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike