Da li će se ministri odmarati ovog leta i gde? Pitali smo ih, evo šta su nam odgovorili

24.06.2021

18:45 >> 19:18

0

Zbog epidemije koronavirusa, preporuka je bila da naši građani mesto za odmor nađu u Srbiji

Da li će se ministri odmarati ovog leta i gde? Pitali smo ih, evo šta su nam odgovorili
Copyright Nedimović, Dmitrović, Momirović, Atanasković, Antonio Ahel/ATAImages/Pixabay/Tanjug/Tara Radovanovic

Zbog epidemije koronavirusa, prošle godine teško se moglo putovati preko granice, a preporuka je bila da naši građani mesto za odmor nađu u Srbiji.

Mnogi su, već početkom ovog leta, pohrlili u inostranstvo, pre svega na more, jer prošle godine gotovo da nije bilo ni moguće otići bezbrižno na odmor. Ni potvrda o vakcinaciji, ni PCR ništa nije prepreka da se makar na nedelju-dve zaboravi prethodnih godinu dana.

Ipak, pandemija je ostavila i ekonomske posledice mnogi privatnici nisu mogli da rade, turizam i ugostiteljstvo su zamrli. Zato će mnogi, umesto na odmor, ovog leta raditi možda i više nego pre kako bi nadomestili minus u kasi.

A šta će ministri? Pitali smo ih da li su planirali i gde ove godine odmor, i šta bi preporučili građanima Srbije?

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, kako nam je odgovoreno na upit, neće ići na odmor.

Branislav Nedimović, Foto: Ministarstvo poljoprivrede

“Leto će provesti po selima koja će obilaziti”, navode iz kabineta uz preporuku da su sva srpska sela odlična.

Ministarka privrede, Anđelka Atanasković, kaže da u ovom trenutku ne razmišlja o odmoru.

Anđelka Atanasković, Printscreen/Youtube, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

“Privreda Srbije svakog dana beleži rast. Zahvaljujući pravim merama i odgovornoj politici uspeli smo da očuvamo stabilnost ekonomije. Svi ekonomska pokazatelji govore da se krećemo u dobrom pravcu, ali da bismo održali dobre rezultate, privukli investitore i obezbedili još više novih radnih mesta, moramo predano da radimo. Upravo iz tog razloga u ovom trenutku ne razmišljam o odmoru, već isključivo o planovima za napredak Srbije. Naša zemlja je lepa, ima divnih mesta za odmor, pa koje god građani da odaberu neće pogrešiti”, poručuje ministarka privrede.

Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Tomislav Momirović slično razmišlja kao njegova koleginica iz privrede.

Tomislav Momirović, 24sedam/Katarina Mihajlović

“Leto je vreme kad su radovi u građevinskom sektoru u punoj snazi i tada koristimo svaki lep dan da se završi posao, za razliku od zime koja itekako uslovljava bilo izgradnju ili sanaciju puteva, drumskih i železničkih koridora, tako da niko u mom timu još ne razmišlja o odmoru. Srbija ima dosta rezervata prirode, moja preporuka je uvek aktivan odmor, obilazak planina, reka, jezera i kulturne baštine Srbije. Nadam se da će dobar odaziv građana vakcinaciji vratiti brojne muzičke i filmske festivale u kulturnu ponudu naše zemlje”, rekao je ministar Tomislav Momirović.

Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović planira odmor, ali ne na moru već u Srbiji.

Ratko Dmitrović, Foto: 24sedam

“Priroda mi je takva da odmaram isključivo tamo gde ima malo ljudi. Ne zato što ne volim ljude već stoga što ne razumem kakav je to odmor na plaži, sa još 500 ili hiljadu ljudi; cika, muzika, dreka… Dakle, ako je more onda neko mestašce daleko od mondenskih tačaka, pusta uvala, skrovito mesto… Ali, mislim da ove godine neću na more. Znači Srbija? Da, Stara planina, Tara, potkopaonička sela, Raška oblast, Vlasinsko jezero… Srbija je prelepa. Možda skoknem i do Republike Srpske, na par dana”, navodi Dmitrović za 24sedam.

Za razliku od Ratka Dmitrovića, ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić ne pravi planove za odmor ove godine.

Vanja Udovičić, ATA Images

“Predstoji nam veoma aktivno sportsko leto, održavanje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, pa ove godine nisam pravio planove za letnji odmor”, navodi Udovičić za 24sedam.

Kada je reč o preporuci građanima koje mesto bi mogli da posete ovog leta, ministar Udovičić kaže da je teško izdvojiti samo jedno od svih sjajnih mesta u Srbiji i odlične ponude naših banja, planina i odmarališta.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike