Jeremić pokušao da izazove incident u Predsedništvu, posle susreta sa Vučićem brže-bolje izašao

25.06.2021

11:09 >> 16:28

0

Navodno, odgovarajući na poziv predsednika Srbije, Jeremić, Gajić, Novaković i Aleksić došli su u Predsedništvo Srbije

Jeremić pokušao da izazove incident u Predsedništvu, posle susreta sa Vučićem brže-bolje izašao
Copyright Aleksandar Vučić/TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

Predstavnici Narodne stranke, Vuk Jeremić, Vladimir Gajić, Miroslav Aleksić i  Bora Novaković, došli su danas u Predsedništvo Srbije, ali su nakon kratkog susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem napustili zgradu izazvavši umalo incident.

Naime, Jeremić je nedavno najavio da će Narodna stranka prema pripadnicima SNS-a, nakon njihovog odlaska sa vlasti sprovesti „politički revanšizam“.

Vučić, koji je i predsednik Srpske napredne sranke, je rekao da ako neko iz Narodne stranke hoće nekog iz SNS-a da „linčuje“, treba da se obrati njemu, a ne „nevinim ljudima“ iz SNS. On je poručio ako zakažu kada i gde, da će se odazvati i doći „sam protiv petorice“ iz rukovodstva Narodne stranke, koji pozivaju na „linč“.

Vučić je podsetio da SNS nije sprovodila nikakav revanšizam po dolasku na vlast jer „nijedan od tih istaknutih lopova nije završio u zatvoru“, zbog manjkavosti tužilačkog sistema.

„Kad imate posla sa onima koji nisu u stanju da kažu ništa o svom programu, jer ga nemaju, dolazi do pretnji linčom. To o čemu oni pričaju neće nikad da se desi“, rekao je Vučić.

Navodno, odgovarajući na “poziv” predsednika Srbije, Jeremić, Gajić, Novaković i Aleksić došli su u Predsedništvo Srbije, ali kada se ispred njih pojavio Vučić, od “linča” ništa nije ostalo.

Predsednik Srbije sišao je pred njih, bez obezbeđenja i pozvao ih da ispune ono što obećavaju, ako smeju, da ga linčuju. govoreći im da su lopuže i najgori kriminalci!

Jeremić, koji nije očekivao verovatno ovakav stav predsednika, pozvao je Vučića na RTS pred kamere.

Lider Narodne stranke je ispred Predsedništva, nakon susreta sa predsednikom Srbije i SNS priznao da nije očekivao da će Vučić sići, opravdavajući odlazak time da je Vučić bio okružen obezbeđenjem, te da ga je “samo pipnuo, da bi se znalo šta bi se dogodilo”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike