Kisić Tepavčević u Nišu: Potomci moraju biti svesni cene slobode koju su njihovi preci platili

26.06.2021

14:54

0

Autor: A.S.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja danas je u Nišu, na obeležavanju 80 godina antifašističkog ustanka u Srbiji

Kisić Tepavčević u Nišu: Potomci moraju biti svesni cene slobode koju su njihovi preci platili
Copyright Darija Kisić Tepavčević/FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOSLJAVANJE, BORACKA I SOCIJALNA PITANJA/ NEVENA OSTOJIC/ nr

Srbija pamti i pamtiće zauvek one koji su svoje živote dali da bismo mi danas živeli u miru i slobodi, poručila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević u Nišu, na obeležavanju 80 godina antifašističkog ustanka u Srbiji.

Kisić Tepavčević istakla je da su pripadnici Narodnooslobodilačke vojske, braneći svoju zemlju od okupatora, ostvarili veliku pobedu i svrstali svoju zemlju u red sila saveznica – pobednica u Drugom svetskom ratu, saopštilo je resorno ministarstvo.

Darija Kisić Tepavčević/ FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOSLJAVANJE, BORACKA I SOCIJALNA PITANJA/ NEVENA OSTOJIC/ nr

– Danas smo ovde da pokažemo da smo dostojni naših predaka. Očuvanje sećanja na sve stradale predstavlja zajednički duh i obavezu savremenih generacija. Naša je dužnost i odgovornost da negujemo sećanje na njih, ali i da istrajemo u građenju društva zasnovanog na vrednostima i idealima humanizma i nenasilja – istakla je ministarka.

Kako je navela, naši potomci moraju biti svesni cene slobode koju su njihovi preci platili.

– Imamo zajednički cilj – da razvijemo savremenu kulturu i kulturu sećanja koja se neće ograničiti samo na službene komemoracije, već će biti dostupna i važna i mlađim generacijama – rekla je ministarka.

Pročitajte još:

Kisić Tepavčević je naglasila da je Republika Srbija posvećena i opredeljena principima antifašizma, slobodarstva i rodoljublja.

– Baštineći antifašističko nasleđe Drugog svetskog rata, mi danas u miru, u velikoj porodici evropskih država, gradimo prosperitetnu budućnost novim generacijama – istakla je Kisić Tepavčević i naglasila da samo jaka, stabilna, vojno neutralna i ekonomski razvijena Srbija, koja je lider u regionu, garant boljeg života svih njenih građana.

Godišnjica antifašističkog ustanka u Srbiji biće obeležena i u Bogatiću, kao i na centralnoj manifestaciji 4. jula u Beogradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike