Đurđev: Mediji sabotiraju Vučevića, u evropskim demokratijama nezamislivo da se ne izveštava o aktivnostima nosioca izvršne vlasti

23.06.2024

17:28

0

Predsednik Srpske lige upitao je da li pojedinim medijima smeta to što je u pitanju srpski premijer koji uživa što postoji Srbija za koju može sa ponosom da navija, a ne Jugoslavija.

Đurđev: Mediji sabotiraju Vučevića,  u evropskim demokratijama nezamislivo da se ne izveštava o aktivnostima nosioca izvršne vlasti
Miloš Vučević - Copyright Ministarstvo odbrane

,,Nedavna poseta premijera Srbije Miloša Vučevića Hilandaru jedan je od poslednjih dokaza koliko mediji u Srbiji, jer ih je teško nazvati srpskim medijima, sabotiraju njegove aktivnosti na način da o njima ne izveštavaju. Umesto da pišu o tome kako je Vučević u Hilandaru dočekan carski i koliko mu se tamošnje bratstvo obradovalo, oni nastavljaju sa ignorisanjem čoveka koji obavlja jednu od najvažnijih funkcija u državi i rukovodi najvećom političkom partijom" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Ministarstvo odbrane
 

 

Prema njegovim rečima, mediji nisu preneli ni Vučevićevu posetu reprezentaciji Srbije na evropskom prvenstvu u fudbalu u Nemačkoj.

,,Španski mediji su preneli da je španski kralj bio u svlačionici njihove reprezentacije kao udarnu vest, britanski mediji takođe su pisali o poseti princa Vilijama na utakmici Engleske i Španije. Samo kod nas mrtva tišina. Nije to fer prema čoveku kakav je Vučević, čoveku koji je u javnom prostoru uvek promovisao i radio na zdravom i sportskom životu, koji nikada nije reklamirao kladionice poput nekih lažnih moralnih veličina" - istakao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige upitao je da li pojedinim medijima smeta to što je u pitanju srpski premijer koji uživa što postoji Srbija za koju može sa ponosom da navija, a ne Jugoslavija.

,,Mislim da ga mnogi takođe ignorišu jer je iz Novog Sada. Srbija, pre svega Beograd, mora prestati da se brani od Srba, od same sebe, od svega što nije Beograd i svega što je autentično srpsko" - zaključio je Đurđev.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike