Velike stvari izdešavale su se u Francuskoj i Nemačkoj! Predsednik Vučić o evropskim izborima: Plašim se da sam za sve bio u pravu!

09.06.2024

22:54

0

On je naglasio da se plaši da je bio u pravu za sve što je govorio i da nam predstoji "teško vreme i veliko breme"

Velike stvari izdešavale su se u Francuskoj i Nemačkoj! Predsednik Vučić o evropskim izborima: Plašim se da sam za sve bio u pravu!
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su se velike stvari izdešavale na izborima za Evropski parlament i u Francuskoj i u Nemačkoj, kao i da mora da razmisli o tome i zajedno sa saradnicima napravi analizu.

- Moram da razmislim i sagledam sve jer su se velike stvari izdešavale i u Francuskoj i u Nemačkoj i moram da razmislim 48 sati sa saborcima, da napravim ozbiljne analize - rekao je Vučić za Tanjug, prilikom posete "Evropskoj izbornoj noći 2024".

On je naglasio da se plaši da je bio u pravu za sve što je govorio i da nam predstoji "teško vreme i veliko breme".

Podsetimo, Evropski parlament večeras je objavio prvu procenu rezultata glasanja u Francuskoj gde je Nacionalno okupljanje predvođeno Žordanom Bardelom i Mari le Pen osvojio 31, 5 odsto glasova.

Renesansna partija Emanuela Makrona osvojila je dvostruko manji broj glasova odnosno 15,2 odsto, a socijalisti nepunih 14 odsto.

Šef partije Nacionalno okupljanje Žordan Bardel pozvao je nakon proglašenja pobede na nove parlamentarne izbore dok je Rafael Gluksman iz redova socijalista kritikovao odluku francuskog predsednika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike