Knežević: "Naše prisustvo na Saboru šalje poruku da nismo manjina u Crnoj Gori"

08.06.2024

12:27

0

"Naše prisustvo ovde šalje poruku da nismo manjina u Crnoj Gori i da većinska Crna Gora ne podržava odluku Spajića", istakao je Knežević

Knežević: "Naše prisustvo na Saboru šalje poruku da nismo manjina u Crnoj Gori"
Milan Knežević - Copyright Tanjug

Jedan od političkih lidera Srba iz Crne Gore Milan Knežević rekao je da je brojna delegacija na Saboru i današnji sabor demonstrira neraskidive veze Srbije sa Crnom Gorom, zbog zajedničke prošlosti i izazova.

- Verujem da zajednički možemo da gradimo budućnost bez obzira na sve što se izdešavalo prethodnih nekoliko nedelja i meseci kada su neke nesmotrene i pogrešne odluke vlade Milojka Spajića pogoršale odnose sa Srbijom - podvukao je Knežević.

- Naše prisustvo ovde šalje poruku da nismo manjina u Crnoj Gori i da većinska Crna Gora ne podržava odluku Spajića - poručio je Knežević.

Instagram/zeljka.cvijanovic
 

Govoreći o rezoluciji o Srebrenci, Knežević napominje da Crna Gora nije bila kosponozor rezolucije ali je podnela amandmane, za koje se zakačila Nemačka.

- Verujem da će naše današnje prisustvo otvoriti nove vidike saradnje Srbije i Crne Gore - rekao je Knežević.

- Sada je na potezu premijer Spajić da uvaži prosrpske stanke koje ne mogu da pređu preko glasanja o rezouciji o Srebrenici. Želimo da potpišemo međudržavni sporazum o dvojnom državljanstvu, želimo specijalne i duhovne veze sa Srbijom i da stvorimo osnov da se više nikad ne desi rezolucija o Srebrenci - zaključio je Knežević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike