Predsednik Vučić se obratio građanima: U Beogradu ćemo imati 63 mandata, u Novom Sadu neverovatna pobeda!

02.06.2024

21:43

0

On je saopštio rezultate lokalnih izbora u Srbiji

Predsednik Vučić se obratio građanima: U Beogradu ćemo imati 63 mandata, u Novom Sadu neverovatna pobeda!
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima. 

On je saopštio rezultate lokalnih izbora u  Srbiji. 

- Umesto 54 mandata imaćemo 62 ili 63, što je vrlo lako da se dogodi. U Beogradu će naša lista imati procenat glasova 52 odsto. A ono što je za mene najubedljivija pobeda, neverovatna u Novom Sadu. Neverovatno je ubedljiva.  Želim da čestitiam i Novosađanima, ovo je neverovatno. Posebno to što morate da imate u vidu da su u Novom Sadu svi objedinjeno izlaziti. Izalznost jje bila skoro 50 posto. U Nišu, kao što smo očekivali, bilo je tesno, 33 naprema 38, ali u Nišu biće moj predlog da se razgovara i da se vidi kako i na koji način da se u budućnosti problem rešava.

RTS printscreen
 

- Ono što je strašno danas to je bio upad pristalica opozicije u naš kol centar na Banjici i u kol centar u Novom Sadu. Jedino pitanje koje je danas moglo da se postavi oko toga jeste da li smo mi platili zakup prostorije i telefonske linije, ako nismo onda je to strašna stvar. Mi se ozbiljno spremamo za sve izbore. Niko ne može da razume zašto se to radilo tako. Potrebno nam je da Expo uradimo na najbolji mogući način u celoj Srbiji. Predstoji nam težak rad. Sa druge strane zamolio bih vas da pružite ruku političkim protivnicima. Da tri puta u Nišu razmislite hoćete li sami ili kako ćete. U Novom Sadu ste imali bukvalno sve stranke, sve protivnike, mnogo novca uloženog protiv nas i ovako ubedljiva pobeda. Zato u Nišu želim da zahvalim Nišlijama, videli smo da smo sedam dana pre izbora na Nišu na nekih 26 odsto, ali smo uspeli da pobedimo. Zato smo u Nišu i održali poslednji skup. Još jednom hvala Nišlijama.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Mislim da sam pomogao da se dobije još tri godine, dakle 15 godina ukupno, da pokažemo ljudima šta možemo, da podignemo svoju zemlju, da se ponosimo svojom zemljom. Imate vremena da se proslavi večeras, ali nemojte da se bahatite. 

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Posebno je srećan, ističe, zbog rezultata u Valjevu. 

Kaže da je danas bilo tužno gledati napade na telefonske centre.

Ne samo da je to dozvoljeno, hoću da građani Srbije znaju. Već je to poželjno da postoji u svim normalnim i civilizovanim zemljama - da se borite za svaki glas, da pozivate svoje birače da izađu, da obezbedite veću izlaznost.  Ne postoji nijedna zemlja u svetu koja to ne radi, to rade i naši protivnici. Jedino pitanje koje se tu može postaviti jesmo li mi platili zakup prostorijai i telefonskih linija. Ako nismo - to je sramota za nas. Ako jesmo - onda je strašno to što ste radili danas ceo dan. I za to da vi sajlama koje prikopčavate automobile mislite da možete da uništavate nečije tehničke centre, i da mislite da ste neku Ameriku otkrili time što ste otkrili najobičniji tehnički centar - pa mi ih imamo na stotine, na hiljade, mi se ozbiljno spremamo za sve izbore. Niko ne može da razume zašto ste to radili. 

Kaže da sada moramo da podignemo svoju zemlju i da se ponosimo njome, te da sada više niko ne može reći da su svi mandati čisti. 

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Ističe da je pred nama da dobijemo važnu agendu rasta koju radimo sa Evropljanima, kao i takozvane zelene koridore. 

- Uskoro nam kreće Panda u Kragujevcu, što će dodatno doprineti našem razvoju. On je 4,7 u drugom kvartalu. Daću sve od sebe da se postaramo da sačuvamo mir, da preskočimo ratove - navodi on.  

Ističe da nema nijednog mesta u Vojvodini gde je bilo blizu, svugde je bila velika razlika. 

Jedino nije bilo apsolutno ubedljivo u Nišu i Užicu. 

- Samo jedni moraju uvek da dobijaju svugde ubedljivu podršku  pobeđuju - rekao je Vučić i zahvalio se narodu na velikoj podršci.

- Zahvalan sam narodu, hvala ljudima u Srbiji za ogromnu podršku, za veliku ljubav, za sve što su danas trpeli i šikanu i fizičke napade, hvala im na tome. To je zalog za budućnost. Hvala svima i hvala narodu, posebno hoću da se zahvalim ženama Srbije, prema onome što smo dobili više od dve trećine dama koje su izašle na biračka mesta glasale su za listu "Aleksandar Vučić - Srbija sutra". Beskrajno im hvala na svemu.

Podsetimo, prvi se iz SNS oglasio predsednik stranke Miloš Vučević.

Vučević je saopštio rezultate lokalnih izbora koji su održani danas.

- Lista "Aleksandar Vučić - Srbija sutra je odnela pobedu u skoro svim opštinama u Srbiji, osim Tutinu, Bačkoj Topoli, Senti i Kanjiži . Bolje da su se protivnici skoncentrisali na svoj izborni štab nego što su radili to što su radili. Čista i ubedljiva pobeda liste "Aleksandar Vučić - Srbija sutra".

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike