Ne zna je l' poš'o il' je doš'o! Nestorović prvo podržao opoziciju u Novom Sadu, a sada tvrdi da se to nije desilo!

29.05.2024

13:15

0

Izgleda da je doktor Nestorović potpuno pogubio konce nakon što mu je zbog manjkavosti oborena lista u Novom Sadu

Ne zna je l' poš'o il' je doš'o! Nestorović prvo podržao opoziciju u Novom Sadu, a sada tvrdi da se to nije desilo!
Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Samo nekoliko dana nakon što je nosilac liste "Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović - Novi Sad" najavio da će pružiti podršku opozicionaru Miši Bačulovu, sada je odlučio da podršku ne pruži nikome!

Naime, pre samo nekoliko dana Branimir Nestorović je odlučio da podrži promotera steroida, političara influensera Mišu Bačulova.

Izgleda da je doktor, nakon što mu je zbog manjkavosti oborena lista Pravi mi u srpskoj Atini, potpuno pogubio konce, pa više ni on ne zna kome želi da pruži podršku na predstojećim izborima.

Decidno odbijao koaliciju sa "Srbijom protiv nasilja"

Odluka da podrži steroidaša Bačulova iznenadila je mnoge jer je Nestorović pre i posle decembarskih izbora kategorički je odbijao da podrži opoziciju i listu Nasiljem protiv Srbije.

- Sasvim je jasno da nećemo ni u kojoj varijanti sa pokretom Srbija protiv nasilja, oni su oličenje svega protiv čega se borimo. Vidite kako stvaraju atmosferu Majdana u Srbiji. Pritom, jasno je da ne mogu da pobede na izborima. Njihov broj glasova je oko dva odsto biračkog tela Srbije, a to je tačno ostatak od onih 80 odsto Srbije koja je protiv priznanja Kosova i sankcija Rusiji, protiv članstva u NATO i EU - istakao je Nestorović tada. 

TV Prva printscreen
 

Ipak, danas tvrdi kako se ne seća da je bilo koga podržao na predstojećim izborima u Novom Sadu.

- Ja se ne sećam da sam rekao da ćemo mi podržati nekoga. Mi u Novom Sadu nećemo nikog podržati zato što smatramo da su izbori u Novom Sadu potpuno neregularni i mi smo tražili izjašnjenje Ustavnog suda i Višeg suda u Beogradu da se ti izbori ponište, zato što je učinjena diskriminacija našeg prava - navodi Nestorović.

Nestorović je prethodno rekao da se razgovara o podršci jednoj listi kako 10 odsto glasova podrške koje ima u Novom Sadu ne bi bilo "bačeno u vetar".

Odbijena lista u Novom Sadu

Nestorović je na današnjoj konferenciji za medije rekao da je prošlao "toplog zeca" u ovom izbornom ciklusu, a da je sve rezultiralo odbijanjem lista ili onemogućavanjem pokreta "Mi Snaga naroda" da podnesu izbornu listu.

Razlog za odbijanje je bio taj što nisu imali dovoljnu zastupljenost žena na listi.

U jeku dubinskih podela koje su se najbolje ogledale prošle nedelje kada je izglasana sramna rezolucija o navodnom genocidu u Srebrenici dr Nestorović je odlučio da "prevagne" na stranu onih koji su se za istu zalagali!

Tako je u periodu dok je Savo Manojlović u dva dana izjavio i da će izaći i da neće izaći na izbore, Nestorović rekao:

- Izborni proces je pretvoren u cirkus i na granici je regularnosti. Ukoliko "Kreni-promeni" Sava Manojlovića i koalicija "Biramo Beograd" odluče da istupe iz izbornog procesa, to isto ćemo učiniti i mi. Na izborima neće učestvovati stranke okupljene oko Dragana Đilasa i Miloša Jovanovića, tako da ne želimo da učestvujemo na izborima samo sa Srpskom naprednom strankom, jer bi ispalo da smo prilepak vlasti - rekao je Nestorović.

 Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike