Ministarka Popović sa Varheljijem razgovarala o sprovođenju aktivnosti iz Poglavlja 23

15.05.2024

18:12

0

Ukazala je da očekuje da Vlada Srbije uskoro usvoji novu nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije i takođe istakla spremnost Srbije da nastavi sa svim aktivnostima na ispunjavanju GREKO preporuka iz Petog kruga evaluacije

Ministarka Popović sa Varheljijem razgovarala o sprovođenju aktivnosti iz Poglavlja 23
Maja Popović - Copyright Ministarstvo pravde

Ministarka pravde Maja Popović sastala se sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varhejijem, s kojim je razgovarala o aktivnostima Ministarstva u vezi sa sprovođenjem Poglavlja 23 u pregovorima o članstvu u EU.

Popović je komesara izvestila o rezultatima rada na podzakonskim aktima vezanim za set pravosudnih zakona i istakla potpunu posvećenost Ministarstva i Srbije evropskom putu, navodi se u  saopštenju Ministarstva pravde.

Ukazala je da očekuje da Vlada Srbije uskoro usvoji novu Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije i takođe istakla spremnost Srbije da nastavi sa svim aktivnostima na ispunjavanju GREKO preporuka iz Petog kruga evaluacije.

Tanjug/Ministarstvo pravde/Zoran Nikolić
 

Ministarka je izrazila zadovoljstvo uključivanjem Srbije u mehanizam vladavine prava i naglasila značaj te nove mogućnosti da u direktnoj komunikaciji sa državama članicama razgovaramo o svim aktivnostima.

Popovićeva je posebno istakla da će Ministarstvo pravde u toku ove godine usvojiti izmene i dopune krivičnog zakonodavstva, kao i Zakona o pravosudnoj akademiji u cilju finalizacije celokupnog normativnog okvira vezanog za Ustavne amandmane, saopštilo je Ministarstvo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike