Oglasio se Vučić nakon dolaska kineskog šefa države: Poštovani predsedniče Si, uvaženi prijatelju, dobro nam došli u Srbiju!

07.05.2024

22:31

0

Ovom posetom učinili ste ogromnu čast našoj zemlji i narodu, koji iskreno voli Kinu i ceni prijateljstvo Vaše velike zemlje

Oglasio se Vučić nakon dolaska kineskog šefa države: Poštovani predsedniče Si, uvaženi prijatelju, dobro nam došli u Srbiju!
Predsednik Srbije sa Si Đipingom - Copyright TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa suprugom Tamarom Vučić dočekao je na aerodromu "Nikola Tesla" predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga i njegovu suprugu profesorku Peng.

Odmah nakon dočeka na aerodromu oglasio se predsednik Srbije na svom Instagram profilu.

- Poštovani predsedniče Si, uvaženi prijatelju, dobro nam došli u Srbiju!

Ovom posetom učinili ste ogromnu čast našoj zemlji i narodu, koji iskreno voli Kinu i ceni prijateljstvo Vaše velike zemlje. Vizija sveta za koju se zalažete, dala je inspiraciju i snagu i našoj maloj zemlji koja danas hrabro i ponosno korača putem napretka i uspeha.

 

 

Želimo da iskrenim gostoprimstvom uzvratimo makar malim delom za svu podršku koju nesebično pružate Srbiji. Živelo čelično prijateljstvo Srbije i Kine, koje se kalilo u teškim vremenima i koje ćemo nastaviti da čuvamo kroz uzajamno poštovanje, razumevanje i čvrstu podršku - napisao je predsednik Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike