Predsednik Srbije se obratio naciji! "Život mi je ugrožen posle svega što sam izgovorio večeras"

24.07.2021

19:26 >> 21:10

0

Pratite uživo na 24sedam...

Predsednik Srbije se obratio naciji! "Život mi je ugrožen posle svega što sam izgovorio večeras"
Copyright Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovara večeras na Televiziji Pink na sve napade i optužbe, a kako je najavljeno, biće prikazani i dosad neviđeni snimci i materijali koji govore o brutalnosti kriminalne grupe Veljko Belivuk – Marko Miljković.

Predsednik Vučić pokazaće o čemu se zapravo radi i šta se krije iza svih napada.

Pratite uživo na 24sedam…

O osvojenim medaljama

-Čestitam Tijani i Damiru – rekao je predsednik na početku intervjua. -Imaju veličanstveni uspeh. Izuzetan dan. Nadam se da će ih biti još medalja. U Riju smo imali osam medalja i očekujemo da će ih biti više. Prognoziram da će ih biti više. Hvala im na borbenosti.

Printscreen/Pink

Ne bi trebalo da zabijamo nož u leđa jedni drugima

Valentin Incko je doneo zakon po kojem se kažnjava poricanje genocida u BiH. Vučić kaže da nije dobio analizu pravnih eksperata, ali morao je da ukaže pijetet prema žrtvama u Srebrenici.

Printscreen/Pink

-Svi smo mi pravili stvari na koje ne moramo da se ponosimo – rekao je predsednik Srbije. – Neki u Drugom svetskom ratu, neki u drugim ratovima, ali moraćemo da razgovaramo sa Bošnjacima. Ne bi trebalo da zabijamo nož u leđa jedni drugima. Najgluplje je kada slušate u sarajevskim kafanama, da ih je dva miliona više i da će nas zgaziti i obrnuto. Ne, nećemo to raditi. Sa Bošnjacima u budućnosti gradimo ne samo prijateljske već i bratske odnose. Pojedini pripadnici naroda su pravili zločine kojima se ne ponosimo. Mislim da je budućnost u odnosima Srba i Bošnjaka od ključnog zanačaja, zato ćemo morati da se poštujemo i sarađujemo. Mi sa Bošnjacima delimo prostor i u BiH i u Srbiji. Mi zato moramo da gradimo najbolje moguće odnose.

Tesla se ponosio svojim poreklom, a ono nije hrvatsko

Predsednik se osvrnuo na izjavu predsednika Hrvatske, Zorana Milanovića, da je Srbija mogla da nazove i aerodrom po Brus Liju jer tačno toliko ima veze i sa Nikolom Teslom.

Printscreen/Pink

-Recite mi, kakve veze ima Nikola Tesla sa Hrvatskom? Rođen je u Gospiću. To je teritorija današnje Hrvatske. Da hoću da se našalim, mogao sam da kažem da stave Brus Lija na evro. Šta je Nikola Tesla za Hrvatsku? Da im je važan toliko, stavili bi ga na veću novčanicu. Svi Teslini su na teritoriji Hrvatske bili poubijani, jer su Srbi. On je za sebe govorio da je Srbin i Amerikanac, on se ponosio time. Srpskim rodom i američkim državljanstvom.

Hrvatski mediji osudili Vučića što je sinu dao ime Vukan

Printscreen/Pink

– Moram biti ozbiljan na ovu temu – kazao je Vučić –  Bio sam u pravu kada sam rekao da će sa njihove strane i strane Podgorice uslediti napadi. Sve ih zanima. Srbiju napadaju bez razloga, jer uspevamo. Najpre nek se postavi pitanje “Što to ne bi bilo tako?” Govorio sam jednom pre godinu i po dana da ćemo do kraja godine prvi put u istoriji da imamo rast BDP, i to veliki rast. Preteći ćemo Hrvatsku u ekonomiji. Razmislite da smo mi pisali u našim medijima kako deca njihovog predsednika treba da se zovu, to bi bilo skandal. Zašto me napadaju kada nisam idealna ličnost? Ne bi to radili da nemaju pozitivno mišljenje i oni sami.

Velika ekonomska najava

U julu očekujemo da imamo preko dva miliona suficit. Poznato je da će penzioneri dobiti u septembru 50 evra i 30 u novembru, a da će svi punoletni građani dobiti po 30 evra u novembru. Predsednik Srbije je istakao da zbog dobrih ekonomskih rezultata država može da da još jednu jednokratnu pomoć građanima.

– Zbog dobrih rezultata odlučili smo da svim građanima u decembru uplatimo još po 20 evra. To znači da će penzioneri od septembra do decembra dobiti ukupno 100 evra, a građani 60 evra. To je velika vest i divno je što možemo da pomognemo našem narodu i što imamo novca za to – istakao je Vučić.

– Srećan sam zbog puteva, jer nismo toliko gradili u istoriji Srbije. 1. decembra ćemo imati osam brzih saobraćajnica. Verujem da ćemo imati 9 ili 10, a znam da će Novim Sadom moći da se stigne za pola sata – rekao je predsednik.

Stimulisanje za porast nataliteta, trošimo milijarde za zdravstvo

– Dobio sam velike predloge Ratka Dmitrovića. Odlučili smo da omogućimo dosta stvari porodiljama i trudnicama, i da za decu budu posebni benefiti, za rađanje. Ja znam da mi ne možemo novcem da dobijemo više dece, ali u manjim sredinama to može. Stanje nataliteta je obrnuto proporcijalna. Ove puteve i ove fabrike gradimo zvog dece. I da to ostane nekome posle nas. Bićemo među najjačim zemljama u Evropi. Gledaćemo da stimulišemo narod – rekao je predsednik Vučić.

– Mi trošimo više od tri milijarde na zdravstvo. Naše zdravstvo košta kao dva budžeta Crne Gore. Izmeđđu 2008 i 2014. – 420 dece je upućeno u inostranstvo. Između 2013 i 2020 – 4567 dece smo poslali u inostranstvo. To je negde oko šest odsto više – rekao je Vučić.

Lečimo ovde besplatno

Printscreen/Pink

– Uvek vas neko predstavlja kao monstrume kada pokušavate da pomognete. Besplatno lečimo, ovde se bukvalno lečimo besplatno. Ovde se plaća zdravstveno osiguranje. Mislite da je neko rekao hvala državi što je omogućila lečenje. Da prvi imamo lekove, da prvi imamo vakcine protiv korona virusa. Nemojte da gledamo svoju državu najgorim očima i da loše pričamo o svojoj zemlji – rekao je predsednik i dodao da je u Srbiji mnogo bolje stanje nego na Zapadu.

Prikazano ubistvo Vlastimira Miloševića

Predsednik Srbije iznosi do sada nepoznate detalje o Veljku Belivuku i njegovoj kriminalnoj bandi.

O ubistvu Vlastimira Miloševića u centru Beograda 31.12.2017. godine predsedik Vučić istakao je da je taj zločin nepojmljiv.

Donesite poligraf, nisam Vuletić ili Hrkalović

– Spreman sam da dođem i kod vas ovde uživo, da donesete poligraf. Interesantno je to sa Vuletićem i Hrkalovićevom. Oni su prvo rekli da hoće na poligraf. Prikopčani su bili za poligraf i oboje su odustali istog momenta. Znamo koje su bile njihove namere – oni su mislili da će čim su pristali na poligraf da biti rečeni “a ne morate onda na poligraf, sigurno ne krijete ništa jer ste pristali”, ali ih je država pozvala.

– U ovoj državi sve možete, samo nemojte ubijati i deliti deci drogu – dodao je on.

– Život mi je ugrožen posle svega što sam izgovorio večeras – rekao je Vučić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike