Sramno: Gradonačelnik Bujanovca u Tirani optužio Srbiju za etničko čišćenje

29.07.2021

21:00 >> 21:14

0

Nagib Arifi je, naime, rekao da je sagovornike upoznao sa navodnim problemima i izazovima sa kojima se suočavaju Albanci na jugu Srbije

Sramno: Gradonačelnik Bujanovca u Tirani optužio Srbiju za etničko čišćenje
Copyright Nagip Arifi, Youtube printscreen

Gradonačelnik Bujanovca Nagip Arifi, tokom današnje posete Tirani, izneo je optužbe na račun države Srbije tokom sastanaka sa predsednikom Albanije Iljirom Metom i liderom Demokratske stranke Ljuljzimom Bašom, prenosi Kosovo onlajn pisanje Ora njuz.

On je, naime, rekao da je sagovornike upoznao sa navodnim problemima i izazovima sa kojima se suočavaju Albanci na jugu Srbije.

Nagip Arifi (levo) i Ljuljzim Baša, Youtube printscreen

-Govorio sam im kako se Srbija ponaša prema Albancima iz Preševske doline, kako se koristi metodom etničkog čišćenja. Tražili smo pomoć albanske države. Mislim i jako se nadam da će Albanci jednog dana živeti zajedno u ujedinjenoj Evropi, rekao je Arifi nakon sastanka sa Bašom.

Lider Demokratske stranke Ljuljzim Baša je rekao da je ta partija obećala da će učiniti sve da stavi tačku na ovaj “nemar aktuelne vlasti prema ustavnim obavezama koje ima svaka albanska vlada i da će pružiti svu neophodnu političku i finansijsku podršku Albancima Preševske doline”.

Baša je kritikovao premijera Edija Ramu i podsetio da je na “skopskom sastanku ćutao o građanima o kojima ima ustavnu obavezu da se brine”.

Dok je Arifi iznosio optužbe u Tirani, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama potpisali su u Skoplju tri dokumeta koja će olakšati trgovinu u regionu i omogućiti jedinstveno tržište rada, ali i međusobnu pomoć u vanrednim situacijama.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike