"Najlogičnije da se na beogradske izbore ide što pre! Možemo na birališta 28. aprila, 5. maja ili nategnuto 12. maja

10.03.2024

12:02 >> 13:50

1

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je primetio da to izaziva bol u želucu onih koji tvrde da su pobedili.

"Najlogičnije da se na beogradske izbore ide što pre! Možemo na birališta 28. aprila, 5. maja ili nategnuto 12. maja
Copyright Tanjug/Vladimiir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Pambukovici da je za njega najlogičnija opcija da se na nove Beogradske izbore ide što pre.

- Juče sam napravio formalnu grešku. Izbori moraju da budu raspisani u roku od mesec dana od 3. marta. Znači, 2,3. aprila moraju da se raspišu. Potpuno je normalno da predsednik Skupštine, ako bude izabran u ponedeljak, raspiše izbore.  Potpuno je normalno da predsednik Skupštine, ako bude izabran u ponedeljak, raspiše izbore i onda možemo izbore da imamo 28. aprila, 5. maja ili nategnuto 12. maja. Postoji zakonska mogućnost da se odugovlači, ali ne vidim smisao - rekao je Vučić. 

 

- Ima mnogo opcija, sagledaćemo to večeras, a za mene je najlogičnija opcija da se odmah ide na izbore, ali to izaziva nelagodu kod nekih. Na beogradskim izborima će promenu da donese dramatično iseljavanje iz Male Krsne - jedno lice - rekao je Vučići dodao: U 87 lokalnih samouprava moraju da se raspišu izbori i očekujem pobedu u "barem 50, 60 opština.

- Večeras ćemo da obavestimo ljude i o vladi i oko izbora - rekao je predsednik Srbije. 

U svojstvu predsednika Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za večeras u 18 časova sastanak sa liderima stranaka vladajuće koalicije koji će se održati na Andrićevom vencu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike