Vučić: Temeljno se radi na pritisku na srpski narod na KiM

05.02.2024 | 21:26

On je rekao i da je došao u posed onoga što su dve službe pripremile i da u tom izveštaju piše da je Srbija problem jer ne priznaje KiM

Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da neko temeljno radi na pritisku na srpski narod na KIM i da smišlja akcije, ali da je ključno šta Srbija može da uradi.

On je za TV Hepi rekao da je to izuzetno teško, pogotovo jer je dinar jedina legalna valuta, a da tzv. Kosovo ne može da dobije dozvolu za korišćenje.

- Crna Gora može, jer ima dozvolu preko Nemačke. Kosovo nema ništa, koliko je u Crnoj Gori evro legalan, toliko u Prištini nije - rekao je Vučić i pojasnio da je za zapad tzv. Kosovo nezavisna država i da smatraju da mogu da rade šta hoće.

On je rekao i da je došao u posed onoga što su dve službe pripremile i da u tom izveštaju piše da je Srbija problem jer ne priznaje KiM, jer je tolerantna prema Dodiku, jer je poligon sa kog se ruski mediji obraćaju.

- Kažu u izveštaju i moramo da se izborimo protiv toga, ne bismo li urušili poverenje naroda u Vučića i da obavimo svoje interese. Treba da se pozivamo na nevladine organizacije - rekao je Vučić.

Bonus video: 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug