Stević: Verujem da će Vučić zajedno sa saradnicima i uz podršku naroda uspeti da se izbori sa pritiscima (VIDEO)

12.01.2024

10:20

0

"Predsedniku je na prvom mestu jaka i stabilna Srbija"

Stević: Verujem da će Vučić zajedno sa saradnicima i uz podršku naroda uspeti da se izbori sa pritiscima (VIDEO)
Bojan Stević - Copyright Foto: TV Pink Printscreen

Mesec februar se najavljuje kao pakleni mesec jer će pritisci na našu zemlju ići sa različitih strana, vezano za Kosovo i Metohiju, Republiku Srpsku i za uvođenje bar delimičnih sankcija Rusiji.


Bojan Stević, predsednik opštine Lazarevac i  član GO SNS, rekao je u Novom jutru da je ovo godina izbora, a on smatra da će postojati vid pritisaka koji se očekuju na Srbiju, ali da naša zemlje želi i dalje neutralnost.

- Politika Vlade Srbije i predsednika Vučića je jačanje ekonomske Srbije, što se i pokazalo u prethodnim godinama da ide u dobrom pravcu- rekao je Stević i dodao:

- Predsedniku je prioritet šta misle građani Srbije, ne ni istok ni zapad, već neutralnost naše zemlje, mi treba da se držimo kao neutralna zemlja. Evidentno je da to ne odgovara NATO alijansi, sa druge strane konstantno idu pritisci prema Ruskoj federaciji. Predsednik je istakao da će nastaviti da radi na jačanju bilateralnih odnosa Amerike i Srbije i po pitanju dovođenja investicija iz Amerike u našu zemlju.

On se dotakao i teme Nemačke i istakao da je evidentno da je ekonomija ove zemlje na najnižim lestvicama još od drugog svetskog rata.

- Znate da je u Nemačkoj auto industrija jedna od najvećih pokretača i najveća industrija u Evropi i svetu. Sada zatvaranjem ruskog tržišta, odnosno sankcija ka Rusiji, predstavlja veliki udar na celokupnu auto industriju. Što se tiče naše zemlje i predsednika Vučića, u narednih mesec i po dana očekujem još veće pritiske po rešavanju Kosova, a sa druge strane i odnosa Srbije prema Rusiji - rekao je Stević i dodao:

- Verujem da će predsednik zajedno sa svojim saradnicima i uz podršku naroda uspeti da se izbori sa ovim.Evidentno je da su ovi izbori pokazali da ga narod podržava i poslali su jasnu sliku, da žele politiku predsednika Vučića.

Predrag Rajić, specijalni savetnik ministra odbrane, rekao je da misli da ćemo se suočiti sa pritiscima koji će biti kombinovani sa ultimatumima, odgovarajući na pitanje na čemu će se najviše insistirati kada su Kosovo i Metohija u pitanju.

Foto: TV Pink Printscreen
Predrag Rajić

 

- Mislim da ćemo se suočiti sa pritiscima koji će biti kombinovani sa ultimatumima, ti pritisci neće biti samo političkog tipa već će se stavljati u izgled šta sve može da nam se dogodi ukoliko ne promenimo svoju poziciju. Mi smo pokazali poslednjih godina, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću pokazali da smo čvrsti u svom stavu, da smo nepokolebljivi - rekao je Rajić.

Kako je istakao pritisci su bili snažni ali će u novoj godini biti još jači.

- Zato nam je jako važno da pokažemo i dokažemo da imamo nacionalno jedinstvo - dodao je Rajić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike