Vučević na tradicionalnom božićnom prijemu u Istočnom Sarajevu

11.01.2024

20:54

0

Prijemu su prisustvovali predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Srbije Nemanja Starović...

Vučević na tradicionalnom božićnom prijemu u Istočnom Sarajevu
Copyright Tanjug

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je večeras tradicionalnom božićnom prijemu koji je priredila srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tanjug
 

Cvijanović je poželela dobrodošlicu gostima i istakla da Božić podseća na temeljne vrednosti koje imaju koliko hrišćanski toliko i univerzalni karakter.

 

 

- Vrednosti poput ljubavi, tolerancije, milosrđa, solidarnosti, čovekoljublja prevazilaze granice jedne religije ili kulture. One su zajedničke različitim kulturama i ljudima na svim stranama sveta bez obzira na boju kože ili versku i nacionalnu pripadnost. Afirmacija ovih vrednosti ključna je za napredak i prosperitet višenacionalnih i multikonfesionalnih zajednica kakva je Bosna i Hercegovina - poručila je Cvijanović.

Tanjug
 

Prijemu su prisustvovali predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Srbije Nemanja Starović, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, savetnici ministra odbrane i potpredsednika Vlade Nikola Banjac i Danica Stanisavljević i izaslanik odbrane potpukovnik Saša Nešić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24edam/Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike