Oglasio se MUP: Ispred RIK-a uhapšena dva nasilnika, evo šta im se stavlja na teret

19.12.2023

10:39

0

D. M. i I. K. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu

Oglasio se MUP: Ispred RIK-a uhapšena dva nasilnika, evo šta im se stavlja na teret
Copyright Milos Tesic/ATAImages

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su D. M. (2003) iz Jagodine i I. K. (2004) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Sumnja se da je D. M. noćas ispred zgrade Republičke izborne komisije, u Ulici kralja Milana, sprečavao članove te komisije da odu nakon izlaska iz zgrade, a potom i odgurnuo direktora Republičkog zavoda za statistiku, oštećenog Miladina Kovačevića.

I. K. je, kako se sumnja, više puta bacio čvrste predmete ka zgradi RIK-a, pokušavao da ukloni zaštitnu ogradu, vređao policajce, a potom odgurnuo jednog policijskog službenika.

Protiv tridesetčetvorogodišnjeg muškarca biće podneta prekršajna prijava u redovnom postupku zbog učinjenog prekršaja vređanje, vršenje nasilja, pretnja ili tuča iz Zakona o javnom redu i miru.

D. M. i I. K. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu

Podsetimo, sinoć su predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" Marinika Tepić i Miroslav Aleksić oko 19 časova došli u zgradu RIK-a sa zahtevom da razgovaraju. Ispred zgrade RIK-a okupile su se pristalice NATO opozicije koje su kanije napravile haos.

Naime, napadnut je direktor Republičkog zavoda za statistiku i član Republičke izborne komisije Miladin Kovačević.

Na njega je skočilo dvadesetak pristalica NATO opozicije i oborilo ga na zemlju.

Učesnici protesta pod parolom "Srbija protiv nasilja" su i sami demonstrirali nasilje vređanjem policije, udaranjem u vrata RIK-a i razbijanjem ograde koja je postavljena ispred zgrade.

Pripadnici obezbeđenja Republičke izborne komisije oduzeli su drvene palice i metalne makaze za sečenje žice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike