Vučević se obratio iz sedišta SNS: Lista "Srbija ne sme da stane" osvojila 1.477.651 glas

18.12.2023

00:16

0

Lista "Srbija ne sme da stane" ima apsolutnu većinu, i to se neće menjati kada pristignu podaci sa ostalih izbornih mesta

Vučević se obratio iz sedišta SNS: Lista "Srbija ne sme da stane" osvojila 1.477.651 glas
Obraćanje Miloša Vučevića - Copyright 24sedam

Predsednik SNS Miloš Vučević obratio se iz sedišta SNS gde je saopštio najnovije informacije sa biračkih mesta.

- Što se tiče republičkih izbora, obradili smo više od 7.000 biračkih mesta, što je 86,91 odsto uzorka. Na tom uzorku, lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" je osvojila 1.477.651 glas, to je 47,7 odsto - rekao je on.

Sa sigurnošću možemo reći da lista "Srbija ne sme da stane" ima većinu, kaže Vučević.

24sedam
 

- Druga po jačini lista u skupštini je Srbija protiv nasilja, sa 66 mandata, zatim ide lista SPS sa 17 mandata, pa koalicija NADA sa 14 mandata i zatim ide lista dr Nestorovića sa 13 mandata. SVM ima 6 mandata i dve bošnjačke stranke sa po 2 mandata. To stanje se može menjati - rekao je predsednik SNS.

Lista "Srbija ne sme da stane" ima apsolutnu većinu, i to se neće menjati kada pristignu podaci sa ostalih izbornih mesta.

- U Vojvodini imamo 48 odsto, u mandatima to je 67 od 120. Apsolutna većina! Drugi po snazi Srbija protiv nasilja sa 30 mandata, 21,3 odsto. Naša lista ima apsolutnu nespornu većinu i u republici, i u pokrajini - ističe on.

Šapić stari novi gradonačelnik

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je da je izvesno da je lista "Beograd ne sme da stane" pobedila u Beogradu i da veruje da će Aleksandar Šapić biti, kako je rekao "stari novi ili novi stari" gradonačelnik.

On je na konferenciji u izbornom štabu naprednjaka, na pitanje novinara da li će on biti novi premijer odgovorio da nije bilo ni reči o bilo kom mestu izvršne vlasti, već da se u izbornoj kampanji radilo na tome da lista "Srbija ne sme da stane" pobedi.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike