Vučić jutros nakon glasanja: Uveren sam u ubedljivu pobedu liste "Srbija ne sme da stane"

17.12.2023

20:22

0

Vučić je naveo da se nada da će se svi akteri izborne utakmice ponašati na odgovoran, ozbiljan i racionalan način

Vučić jutros nakon glasanja: Uveren sam u ubedljivu pobedu liste "Srbija ne sme da stane"
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Predsednik Srbije i nosilac liste "Srbija ne sme da stane" Aleksandar Vučić poručio je jutros da očekuje dve stvari - veoma dobru izlaznost na izborima i ubedljivu pobedu liste na kojoj je nosilac. "Kada kažem ubedljivu pobedu, verujem da će lista "Srbija ne sme da stane" biti blizu apsolutne većine ili će imati apsolutnu većinu.

I mislim da je to važan uslov da bi Srbija nastavila putem prosperiteta i uspeha," rekao je Vučić posle glasanja na biračkom mestu na Novom Beogradu. On je rekao da je siguran da su građani prepoznali politiku liste "Srbija ne sme da stane" i da je to politika koja je garant nastavka uspeha i progresa Srbije.

Vučić je naveo da se nada da će se svi akteri izborne utakmice ponašati na odgovoran, ozbiljan i racionalan način iako, kako kaže, nije uveren u to. Na pitanje novinara kako planira da gradi odnose sa Hrvatskom s obzirom na to da je u koaliciji sa strankom Vojislava Šešelja, Vučić je rekao da je njegova lista u koaliciji sa radikalima na lokalu, a na republičkom nivou neće biti u koaliciji sa njima.

"Ovi drugi žele da imaju ljotićevce u koaliciji, mi ne želimo, mi smo o tome već govorili.

A na lokalnom nivou nećemo da gradimo odnose sa Hrvatskom. Bačka Topola i Niš neće da grade odnose sa Hrvatskom", naveo je Vučić.

Na pitanje o glasanju na izborima srpskih građana sa Kosova i Metohije, Vučić je rekao da je zahvalan našem narodu što je izašao da glasa.

Na pitanje o kršenju izborne tišine u pojedinim medijima, Vučić je ocenio da je ona kršena "brutalno" i da je to, kako je naveo, izraz nemoći i poručio da će rezultat na kraju biti onakav kakav narod želi i kako narod bude glasao.

Na pitanje novinara da li je kampanja liste "Srbija ne sme da stane" rađena po principu "tri NE" (Srbija NE sme da stane, NE nezavisnosti tzv. Kosova i NE sankcijama Rusiji), Vučić je ocenio da je njegova lista kampanju radila po principu "DA" i da je jedina iznosila program i planove razvoja.

"A neki drugi su imali negativnu kampanju, od toga da su mi objašnjavali ko mi je otac, da su mi objašnjavali kakva mi je majka. Da su mi saopštavali da mi sin nije sin, pošto oni to valjda bolje znaju", rekao je Vučić.

On je podsetio da će, ako izgubi, sa ostalima razgovarati o tome kada će biti novi predsednički izbori, ali dodaje da veruje u ubedljivu pobedu svoje liste.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike