Dvostruki život Đilasovog voditelja! Ivan Ivanović - od učesnika do kritičara rijalitija! (VIDEO)

13.12.2023

13:51

0

Rani radovi u rijaliti svetu

Dvostruki život Đilasovog voditelja! Ivan Ivanović - od učesnika do kritičara rijalitija! (VIDEO)
Copyright Antonio ahel/ATA Images/Twitter

Glasnogovornik NATO opozicije Ivan Ivanović, danas je poznat kao oštar kritičar rijaliti programa, i kao neko ko se predstavlja kao "zagovornik kvalitetnijeg televizijskog sadržaja". 

Međutim, nije uvek bilo tako. Nekada je Ivanović bio deo sveta koji danas kritikuje, a njegova učešća u emisijama poput "Farme" sačuvana od zaborava govore o tome koliki je licemer, najpoznatiji taksista među voditeljima.

Naime, u jednoj sezoni popularnog rijalitija "Farma" iz 2009. godine, Ivanović se pojavljuje u ulozi prodavca sira. Snimak koji kruži društvenim mrežama prikazuje kako voditelj trguje sa sa učesnicima rijalitija, dok se s njim nadmeće Marina Perazić, pokušavajući da smanji cenu sira.

Dok je Ivanović bio deo rijaliti sveta i zarašivao od učešča u istim, nije mu smetalo ništa. Danas je njegov stav potpuno drugačiji. Postao je glasni kritičar ovakvih programa, često nazivajući gledaoce "ovcama" i to u sopstvenoj emisiji na tajkunskoj televiziji.

Njegova promena stava izaziva pitanja o njegovoj doslednosti, ali nas ne čudi jer je takvo ponašanje praksa i onih koje podržava, poput Dragana Đilasa koji je rijaliti doveo u Srbiju.

Prvi "rijaliti" doveden 2006. godine od strane Đilasa

Dragan Đilas je 2006. godine u Srbiju "doveo" rijaliti, kada je počeo da se emituje "Veliki brat" i to u udarnom terminu, na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, bez moralnih dilema koje danas ima - koliko negativno utiče na mlade.

U istom rijalitiju učestvovao je Antal Skendžić koji je 2007. godine brutalno je ubio svoju majku Rozaliju, za šta je obio kaznu zatvora od 10 godina.

Antonio Ahel/ATAImages
 

Takođe, setimo se i  tragične smrti troje ukućana rijaliti programa "Veliki brat".  Bili su mladi, i želeli su da postanu poznati, popularni, ali sudbina je za njih imala drugi plan. Do nesreće je došlo kada su učesnici popularnog rijalitija krenuli u Loznicu gde je trebalo da se pojave na nekoj žurci.

Pojavljivanje na žurkama se plaćalo, i to je bio odličan vid zarade i širenja popularnosti, zbog čega se inače ljudi i prijavljuju u rijaliti programe. Vest o njihovoj smrti  tog jutra šokirala je i rastužila celu Srbiju, ali i region.

Nakon ove jezive tragedije prekinuto je emitovanje "Velikog brata" i "Veliki Brat" je te 2006. godine završen pre vremena. Ali se nastavio već u narednoj sezoni, kao da se ništa nije dogodilo.

Ne, tada nije bio pomisli na pozive na masovne proteste niti povlačenja s vlasti vladajuće stranke, a Đilas nije sankcionisan ili kažnjen ni na koji način. Tada nisu tražili da se rijaliti zabrani, niti su pravili procenu štetnog uticaja na gledaoce.

Dragan Đilas, ni pored svih ovih tragedija, ubistava, masakra, na kraju pogibije učesnika njegovog rijalitija, nije nudio ostavku, niti pozivao na proteste protiv nasilja.

Osim kritike rijalitija, Ivanović se često fokusira na političku scenu, naročito na delovanje vlasti, čije predstavnike vređa na najgnusnije načine, kao što vrlo često vređa sve političke neistomišljenike na društvenim mrežama. A opet, njegovo javno mišljenje se često menja, prateći tokove finansiranja i podrške gazda Šolaka i Đilasa!

Njegovo kritikovanje ne zaobilazi ni visokodostojnike i vernike SPC, Rome, homoseksualce, što dodatno produbljuje sliku o njemu kao osobi sklonoj kontroverzama i promenama stava, i vređanjem.

Ivan Ivanović, nekad učesnik rijaliti programa "Keš taksi" i "Farma", danas se predstavlja kao borac protiv istih, što ostavlja javnost u dilemi: da li je reč o promeni moralnih vrednosti ili o prilagođavanju trenutnim potrebama i interesima svojih gazda? 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike