Svaki kutak ove zgrade svedok je istorije: Predsednik Vučić obišao radove na obnovi i rekonstrukciji scene "Bojan Stupica" u JDP-u

11.12.2023

12:31

0

"Nastavljamo da ulažemo u kulturu i obnovu kultnih umetničkih zdanja", poručio je predsednik

Svaki kutak ove zgrade svedok je istorije: Predsednik Vučić obišao radove na obnovi i rekonstrukciji scene "Bojan Stupica" u JDP-u
Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na obnovi i rekonstrukciji scene "Bojan Stupica" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. 

- U obilasku radova na rekonstrukciji i obnovi Teatra „Bojan Stupica“, godinama zapuštenog i zaboravljanog jezgra umetničkih krugova Beograda i sveta. Svaki kutak ove zgrade svedok je istorije koju je ispisivala pozorišna elita ovih prostora tokom dugih decenija stvaralaštva. Upravo ove scene i gledališta bile su kreativni dom vrhunskih umetnika koji su u JDP utkali ceo život - poručio je predsednik na svom zvaničnom Instagram profilu.

Njima u čast, kao i na zadovoljstvo probirljive publike, podsetio je predsednik, renoviramo prestižni Teatar „Bojan Stupica“, kako bi JDP blesnuo novim sjajem i ponovo oživeo najbolja dela Sterije i Nušića, ali i Šekspira, Ibzena i Molijera.

- Nastavljamo da ulažemo u kulturu i obnovu kultnih umetničkih zdanja, jer nam je želja da i nove generacije ljubitelja pozorišne umetnosti dožive onu vrstu fascinacije majstorskim izvedbama naših glumaca, kakvu su imale i generacije pre njih - poručio je predsednik.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike