Stoilković: Srbija ne samo da ne sme da stane, nego može i mora stalno da ide napred!

09.12.2023

11:11

0

Stoilković je istakao da "Srbija ne samo da ne sme da stane, nego i može i mora stalno da ide napred"

Stoilković: Srbija ne samo da ne sme da stane, nego može i mora stalno da ide napred!
Ivan Stoilković - Copyright Printscreen / Youtube / in4snet

Predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji i poslanik Sobranja Ivan Stoilković istakao je da će izbori 17. decembra biti ubedljiva potvrda kontinuiteta državne i nacionalne politike predsednika Vučića i Srpske napredne stranke.

- Ne treba biti previše pametan pa zaključiti da će izbori 17. decembra biti ubedljiva potvrda kontinuiteta državne i nacionalne politike predsednika Vučića i Srpske napredne stranke. Vidljiva je masovna podrška politike Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera, što znači da Srbiji na unatrašnjem političkom planu pretstoji puna politička i ekonomska stabilnost - istakao je Stoilković.

Kako je rekao, na području Makedonije je iz više razloga, procenat podrške SNS je veći i izražen je u apsolutnim brojevima.

- Što se tiče srpke podrške na području Makedonije tu je iz više razloga procenat podrške izražen u apsolutni brojevima i veći, pre svega zbog velikog razumevanja predsednika Vučića i podrške ne samo Srbima nego i Makedoniji uopšte. Ono što je bitno, jeste činjenica da izborni proces teče svojim uobičajenim tokom, mirno, što će reći da su građani Srbije i srpski narod u celini prihvatili izborni proces kao jedini metod dolaska na vlasti, a razne avanturističke ideje i pokreti ne treba i neće imati podršku u srpskom društvu - kazao je Stoilković i dodao:

- Srpski izbori su početak jednog izbornog procesa širih dimenzija jer pretstoje evropski izbori, ruski i krajem godine i američki izbori koji će otvoriti nove procese i na neki način već potvrditi velike promene u svetskoj politici, koje se nadam da ćemo kao srpski narod uspeti da iskoristimo na najbolji mogući način. Srbija u 2024 ima više zadataka, da čuva i sačuva mir, zadatak koji ne zavisi samo nas nego i od drugih, tu mislim na avanturističku politiku Kurtija i njegovih zapadnih mentora, nastavak ubrzanog ekonomskog razvoja, odupiranje pritiscima međunarodnih faktora po pitanju Republike Srpske i Kosova i Metohije, regionalna saradnja i briga za srpski narod u okruženju, kao i konstantna briga i pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji. Zadaci zahtevni, ali i ne tako nedostižni.

Na kraju, Stoilković je istakao da "Srbija ne samo da ne sme da stane, nego i može i mora stalno da ide napred".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike