Vučević: 17. decembra izbor jasan - "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane"

07.12.2023

19:01

0

On je građanima poručio da je SNS, zajedno sa narodom, u prethodnih 11 godina mnogo toga prošla i izborila se sa velikim izazovima

Vučević: 17. decembra izbor jasan - "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane"
Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Srpske napredne strank e(SNS) i prvi na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane"  Miloš Vučević izjavio je večeras da građani na izborima 17. decembra imaju samo dva izbora - između politike koju predstavlja Aleksandar Vučić i druge politike sa svim listama koju, kako je rekao, predstavlja, zastupa, komanduje i šefuje Dragan Đilas.    

- Dragan Đilas je šef svih ostalih lista, u to ne morate imati dilemu. Svima komanduje, i levima i desnima i zelenima i žutima i nekim drugim bojama i nemaju nikakav zajednički program, nikakve zajedničke ideje, nikakve politike. Bez odgovornosti prema državi, bez brige za narod samo sa željom da se dograbe daleko bogatijih kasa, države i naših gradova i opština. Zajedničkih kasa koje ste vi napunili svojim radom koja je država sticala prethodnih godina. I kada tako postavimo stvari, znamo da su izbori 17. decembra odlučujući - poručio je Vučević na predizbornom skupu liste „Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane“ u Hali sportova u Kruševcu.

On je građanima poručio da je SNS, zajedno sa narodom, u prethodnih 11 godina mnogo toga prošla i izborila se sa velikim izazovima,  poput poplava, migrantske krize, korone, spasila ekonomiju države, izdržala pritiske od početka rata u Ukrajini, novi talas sukoba na Bliskom istoku.

- Pokazali smo da zaista kada postoji jedinstvo naroda, kada imate jasnu politiku i viziju i pre svega kada imate snažno liderstvo, onda možete da postižete rezultate kakve građani zaslužuju i kakav narod očekuje. I upravo, zahvaljujući narodu, građanima Srbije, ali i uz tu snažnu dirigentsku palicu Aleksandra Vučića, Srbija se izborila sa svim tim - poručio je Vučević.

Kako je rekao, otvorili su više od 550.000 radnih mesta, izgradili gotovo 500 kilometara novih autoputeva.

- Pogledajte koliko je fabrika otvoreno širom Srbije. Pogledajte koliko nam je vojska danas snažnija. I pre svega, kako rastu i plate i penzije koje idu u skladu sa rastom ekonomskog standarda. Ali to je tek pola posla. Na pola puta smo. I ja mislim da ste svi svesni šta to znači u odnosu na izbore 17. decembra. Ako ne budemo čuvali to što smo zajednički stvarali, sve će bukvalno pasti u vodu - rekao je Vučević.

Dodao je da su zato predstojeći izbori suštinski vrlo jasni i jednostavni.

- Biramo između toga da Srbija nastavi ovim putem, biramo između one politike koju predstavlja Aleksandar Vučić i koju predstavlja naša lista - Aleksandar Vučić Srbija ne sme da stane, i birate za one liste za Dragana Đilasa i za povratak u 2012, odnosno u onaj period kada smo gubili, bili ponižavani, bukvalno svaki dan slušali samo loše vesti, gubili fabriku za fabrikom, o autoputevima mogli smo samo da sanjamo - naveo je lider SNS.

Dodao je da borba za KiM nije smela da se spomene, da nismo smeli da kažemo da smo ponosni građani Srbije, jer je to bilo nepopularno.

- To vam nije pomagalo da dobijete neki izdašan, unosan posao koji je bio rezervisan samo za mali krug privilegovane grupe, takozvane žute elite. I tada žute i danas žute, i tada i danas predvođene Draganom Đilasom. I zato, dragi Kruševljani, dragi građani Rasinskog okruga, 17. decembra svi na glasanje, idemo svi da glasamo, idemo da pobedimo, idemo da pobedimo ubedljivo - poručio je Vučević.    

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike