Draga deco hvala što volite svoju zemlju: Predsednik Vučić sa učenicima i nastavnicima OŠ "Sveti Sava" iz Zvečana

26.11.2023

09:32

0

Susret je organizovan u Palati Srbija

Draga deco hvala što volite svoju zemlju: Predsednik Vučić sa učenicima i nastavnicima OŠ "Sveti Sava" iz Zvečana
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas učenike i nastavnike Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Žerovnice u Opštini Zvečan sa Kosova i Metohije.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

 

 

Susret je organizovan u Palati Srbija. Đaci iz Zvečana borave u Beogradu, u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za KiM i Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918 potomaka i poštovalaca.

-Draga deco mnogo sam srećan što vas vidim ovde u Beogradu, drago mi je da ste mogli da posetite Studenicu i Žiču, ali i Hram Svetog Save i obiđete institucije Srbije. Srećan sam što imate divne nastavnike, vaspitače koji vas štite i uče, već vam nedvosmisleno govore kakva je budućnost pred vama, šta je to što treba da znate da biste doprineli svojoj državi. Nastavićemo koliko je u gotovo nemogućim uslovima moguće, da ulažemo u vaš napredak. Za muzički kabinet koji vam je poteban, za koji ste me pitali, računajte da je rešeno. To je sitnica, u prethodne tri godine smo uradili potpuno nove tri škole i pet vrtića i obnovili 29 škola. Vašim roditeljima sam zahvalan što u teškim uslovima, progona, maltretiranja, znaju da imaju samo jednu zemlju. Hvala vam draga deco što volite svoju zemlju i što ćete svojim znanjem doprineti napretku Srbije, rekao je Vučić obraćajući se prisutnima.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

 

On se zahvalio svima koji su organizovali ovaj susret.

-Neka živi naš narod na Kosovu i Metohiji neka živi naša Srbija, poručio je Vučić.

Đorđe Milić, učenik sedmog razreda potom se obratio svima prisutnima.

Kosovo Online
 

 

-Predsedniče ja bih Vam se u ime svih učenika i nastavnika zahvalio na gostoprimstvu kao i na stalnoj podršci narodu na KiM, rekao je Đorđe Milić uručivši predsedniku Srbije poklon.

 

Potom je predsednik predao poklone deci.

Đaci sa Kosova i Metohije obišli su prethodno Narodnu skupštinu, kao i Skupštinu Grada Beograda.

parlament.gov.rs
 

 

"Skupština je vaša kuća, a Srbija je vaša država, i baš sve što imamo pripada upravo vama“, poručio im je Orlić prilikom susreta u parlamentu. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike