U čast predsedniku Vučiću: Na večeri sa Sijem orkestar je svirao ovu srpsku pesmu (VIDEO)

17.10.2023

14:34

0

Ključni trenutak ove posete obeležen je potpisivanjem niza bilateralnih sporazuma, među kojima se ističe sporazum o slobodnoj trgovini

U čast predsedniku Vučiću: Na večeri sa Sijem orkestar je svirao ovu srpsku pesmu (VIDEO)
orkestar svirao "Osam tamburaša s Petrovaradina" - Copyright Printscreen/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Pekingu gde učestvuje na forumu "Pojas i put". Tokom posete, imao je susrete sa najvišim kineskim državnim funkcionerima, uključujući i predsednika Kine Si Đinpinga. Ključni trenutak ove posete obeležen je potpisivanjem niza bilateralnih sporazuma, među kojima se ističe sporazum o slobodnoj trgovini.

U znak poštovanja i prijateljstva, na večeri koju je kineski predsednik Si Điping priredio u čast predsedniku Vučiću, orkestar je izveo pesmu "Osam tamburaša s Petrovaradina", simbolizujući kulturnu raznolikost i saradnju između Srbije i Kine.

Detalje i atmosferu ovog značajnog događaja možete pogledati u sledećem video-snimku.

Podsetimo, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandar Vučića i njegovog kineskog kolege Si Đinpinga danas su u Pekingu potpisana četiri sporazuma, od kojih je najvažniji Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Kine koji će obuhvatiti 10.412 srpskih tarifnih pozicija, odnosno prozvoda, i 8.930 sa kineske strane.


Vučić je rekao da Sporazum o slobodnoj trgovini otvara nove vidike u odnosima dveju zemalja, kao i da je inicijativa "Pojas i put" donela mnogo dobrog našoj zemlji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike