Obrišite moj tviter nalog: Svetski mediji prenose izjavu Vučića o odluci ove društvene mreže

18.08.2021

15:35 >> 18:55

0

Vučić je tom prilikom rekao da jedva čeka da mu isključe nalog i da bude još jedan Tramp u svetu

Obrišite moj tviter nalog: Svetski mediji prenose izjavu Vučića o odluci ove društvene mreže
Copyright Aleksandar Vučić, Tanjug/Miloš Milivojević

Svetski mediji preneli su izjavu predsednika Srbije povodom odluke Tvitera da pojedine srpske medije označi kao one koji sarađuju sa Vladom.

Naime, svetska informativna kuća NBCnews, pod naslovom “Srpski predsednik izaziva Tviter: Obrišite moj nalog!” prenosi izjavu Vučića povodom činjenice da je ova društvena mreža označila nekoliko medija u Srbiji kao one koji sarađuju sa vladom.

Vučić je tom prilikom rekao da jedva čeka da mu isključe nalog i da bude još jedan Tramp u svetu.

-Jedva čekam da mi isključe nalog da budem još jedan Tramp u svetu, da se pokaže kako je dobro da talibanski portparoli imaju slobodan pristup toj slobodarskoj mreži, za koju bi neki rekli poslušničkoj mreži. Ja da budem poslušnik takvima neću, poručio je on.

Vučić je čestitao medijima koji se suprostavljaju poslušničkoj mreži i koji šire slobodarske težnje i slobodarske ideje, uz pitanje zašto su se uznemirili što su tako označeni.

-S kim će da sarađuju – sa tajkunima? Najnormalnije je da sarađuju sa vladom. Mi i ne plaćamo najveći deo tih medija, a oni plaćaju Glas Amerike i BBC, pa nisu stavili da su to vladini mediji, to nisu mediji koji sarađuju već su vladini, prokomentarisao je Vučić.

NBC podseća da je Tviter u januaru obrisao nalog bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa zbog rizika od daljeg podsticanja nasilja nakon što su njegove pristalice 6. januara upale u Kapitol, a nakon što je izgubio predsedničke izbore.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike