Vučević se sastao sa novim ambasadorom Kine u Srbiji: Stav Kine po pitanju Kosova i Metohije uvek bio iskren i principijelan

06.10.2023

15:33

0

Autor: L. Đ. T.

Li Ming je zahvalio Vučeviću na gostoprimstvu i prilici da se upoznaju na početku svoje dužnosti ambasadora

Vučević se sastao sa novim ambasadorom Kine u Srbiji: Stav Kine po pitanju Kosova i Metohije uvek bio iskren i principijelan
Copyright FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ NIKOLA NEDELJKOVIĆ

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mingom i izrazio izuzetnu zahvalnost na bezrezervnoj podršci koju Kina pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Vučević je istakao, da je stav Kine po pitanju Kosova i Metohije uvek je bio iskren, principijelan i bezuslovan, što je dokaz iskrenog prijateljstva dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar je istakao da je dugoročno strateško opredeljenje Srbije da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku. Vlada Srbije, dodao je Vučević, uprkos svim izazovima, nastaviće da vodi odgovornu politiku mira i saradnje i ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Li Ming je zahvalio Vučeviću na gostoprimstvu i prilici da se upoznaju na početku svoje dužnosti ambasadora u prijateljskoj Srbiji. Li je naveo da je Ministarstvo odbrane Srbije jedno od prvih ministarstava koje je izabrao za posetu, što je snažan dokaz nivoa i značaja saradnje dve zemlje u oblasti odbrane.

Ambasador Kine je naglasio da su rezultati koje su prethodna dva ambasadora ostvarila na polju bilateralne saradnje izvanredni, te da će se potruditi da saradnju unapredi i da joj tokom svog mandata da novu energiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike