Udar na Srbiju zbog Dana žalosti, a ćuti se o 219.000 evra koje su Albanci dali zbog terorista u Kumanovu!

01.10.2023

12:34

0

Privremena prištinska vlada je porodicama terorista stradalih 2015. u sukobima u Kumanovu dala finansijsku pomoć

Udar na Srbiju zbog Dana žalosti, a ćuti se o 219.000 evra koje su Albanci dali zbog terorista u Kumanovu!
Copyright Profimedia

Dok se na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića baca drvlje i kamenje zbog toga što je u našoj zemlji proglašen Dan žalosti zbog dešavanja na Kosovu i Mertohiji, a u kome je od eksplozije na barikadama stradao albanski policajac i brutalno su ubijena trojica srpskih heroja Stefan Nedeljković, Bojan Mijailović i Igor Milenković, ćuti se o tome šta je lažna vlada samoproglašenog Kosova uradila ne tako davne 2017. godine

Naime, privremena prištinska vlada je porodicama terorista stradalih 2015. u sukobima u Kumanovu u Severnoj Makedoniji dala finansijsku pomoć!

Tadašnja takozvana vlada, na čijem čelu je bio Ramuš Haradinaj, donela je odluku o isplati 219.000 evra za pokrivanje troškova članova porodica onih koji su osuđeni za umešanost ili ubijene tokom dvodnevnog napada na policiju u Kumanovu maja 2015.

Profimedia
 

 

- Dvesta devetnaest hiljada evra izdvojeno je za pokrivanje troškova porodica osuđenih i ubijenih u slučaju Kumanovo… Svakoj porodici će biti izdvojeno po 10.000 evra - rekao je tada Haradinaj.

Krivični sud u Skoplju izrekao doživotne kazne za sedmoricu od 37 optuženih etničkih Albanaca optuženih za umešanost u dvodnevnu pucnjavu sa policijom u Kumanovu, dok je većina ostalih dobila duge zatvorske kazne.

Trinaest osoba osuđeno je na 40 godina zatvora, šest na 20 godina, jedno na 18 godina, dvoje na 14 godina, dvoje na 13 godina, a dvoje na po 12 godina zatvora. Četvorica od 37 optuženih oslobođena su optužbi.

Optuženi su proglašeni krivima za terorizam, bilo za učešće ili pomoć u dvodnevnoj pucnjavi sa makedonskim snagama bezbednosti u kojoj je poginulo 18 ljudi, uključujući osam policajaca.

Mnogi od 37 optuženih su poreklom sa KiM i bivši su pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova.

Na KiM je bilo protesta protiv kazni.

Profimedia
 

 

Nekoliko godina posle, Srbi saterani u ćošak ne mogavši da trpe teror od strane teroriste Aljbina Kurtija pobunili su se, a kazna za to je smrt trojice naših građana.

Da stvar bude još gora, Srbi su brutalno ubijeni, bez razloga, kada su se već predali. Streljani, a jedan je čak i overen u glavu.

O brutalnosti Kurtijevih bandita govore i snimci razgovora tzv. kosovske policije koji govore da i nije neka šteta ako umre Srbin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike