Predsednik Srbije se oglasio nakon sastanka sa ambasadorima Kvinte: "Tražio sam da KFOR preuzme brigu o bezbednosti na severu KiM"

26.09.2023 | 11:50

Autor: D.M.

Postavio sam pitanje i zašto je EULEKS bio odbijen od strane tzv. kosovske policije da prisustvuje samoj operaciji koja je provođena na teritoriji severa Kosova, napisao je Vučić

Copyright Instagram/milosvucevic_odbrana

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji.

- U jednom od najtežih trenutaka za Srbiju, imao sam važan razgovor sa predstavnicima Kvinte. Ponovio sam stavove Srbije o poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji i zatražio da KFOR preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova umesto Kurtijeve policije. Takođe, postavio sam pitanje i zašto je EULEKS bio odbijen od strane  tzv. kosovske policije da prisustvuje samoj operaciji koja je provođena na teritoriji severa Kosova - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

 

 

Podsetimo, u noći između subote i nedelje u selu Banjska došlo do sukoba lokalnih Srba i tzv. kosovske policije u kojem su poginula četvorica Srba i jedan policajac.

Nastradali su Igor Milenković i Bojan Mijailović iz Zvečana kao i Stefan Nedeljković iz Zvečana,  dok je identitet četvrtog lica za sada nepoznat.

 

Bonus video

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam