Nastavlja se teror nad Srbima: Kurtijevi plaćenici upali u banjsku poštu

25.09.2023

12:19

0

JP "Pošta Srbije" ističe da trenutno, zbog blokade koju sprovode osobe naoružane dugim cevima, nije u mogućnosti da tačno utvrdi razmere pričinjene štete, a da će javnost biti naknadno obaveštena o tome kada će poslovnica pošte u Banjskoj otpočeti sa radom

Nastavlja se teror nad Srbima: Kurtijevi plaćenici upali u banjsku poštu
Kurtijeva policija - Copyright Tanjug/Dopisništvo KiM

JP "Pošta Srbije" saopštila je danas da je obustavljen rad pošte u Banjskoj, na Kosovu i Metohiji zbog, kako su naveli, upada albanskih terorista u objekat pošte prošle noći i velike materijalne štete koju su napravili.

Kako se navodi, prilikom upada albanskih terorista pričinjena je velika materijalna šteta, oštećena je imovina i ukradena oprema.

- Albanski teroristi tim vandalskim činom, ne samo da su doveli do toga da će privremeno biti obustavljeno pružanje poštanskih usluga Banjskoj, nego su, inspirisani neodgovornom i opasnom politikom Aljbina Kurtija, svesno i namerno nastavili sa zastrašivanjem i uništavanjem svega što je srpsko na KiM, kao i otežavanjem nesmetanog kretanja, rada i svakodnevnog života svih onih koji se protive nerazumnoj politici privremenih organa vlasti u Prištini - navodi se u saopštenju.

AP Photo/Visar Kryeziu
 

 

JP "Pošta Srbije" ističe da trenutno, zbog blokade koju sprovode osobe naoružane dugim cevima, nije u mogućnosti da tačno utvrdi razmere pričinjene štete, a da će javnost biti naknadno obaveštena o tome kada će poslovnica pošte u Banjskoj otpočeti sa radom.

Podsetimo, u selo Banjska u opštini Zvečan, ni jutros se ne može ući ni izaći. Svi prilazi su blokirani jakim policijskim snagama, a još uvek nije poznato kada će biti odblokirani.

Sva tri prilaza selu Banjska, iz pravca Zvečana, Zubinog Potoka i sa magistralnog puta Kosovska Mitrovica-Leposavić su blokirana.

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak su i dalje zatvoreni za saobraćaj i putnike iz pravca centralne Srbije, dok je moguće proći iz pravca Leposavića ka Raški.

Situacija na administrativnim prelazima Jarinje i brnjak je nepromenjena, pa se još uvek, kao i juče tokom celog dana, može izaći sa Kosova, ali putnički automobili, pa čak ni pešaci, ne mogu da uđu na Kosovo.

Tanjug/AP/Dejan Simićević
 

Situacija u Svernoj Mitrovici, dan nakon incidenta u Banjskoj, je za sada mirna ali napeta.

Ovog jutra znatno manji broj gradjana je vidljiv po prometnijim ulicama Severne Mitrovice, tek po koji sugradjanin koji žuri na posao ili ide u trgovinu, ili pak deca na velikom odmoru koja žure nazad u škole sa doručkom.

Prodavnice, škole, ugostiteljski objekti i drugi lokali rade normalno.

Automobili nesmetano prolaze, među njima tek neko vozilo policije, koje patrolira.

Od jutros, specijalci Kosovske policije su locirani prekoputa pumpe na ulazu u Severnu Mitrovicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike