Kancelarija za KiM osuđuje mučki napad na Srbina u Gračanici: "Antisrpska retorika iz Prištine dovodi do učestalih napada"

11.09.2023

22:48

0

Autor: 24sedam

Ovaj napad ulio je dodatnu zabrinutost i nespokojstvo u srpsku zajednicu na centralnom Kosovu i Metohiji koja je gotovo svakodnevno izložena brojnim provokacijama - navodi se u saopštenju

Kancelarija za KiM osuđuje mučki napad na Srbina u Gračanici: "Antisrpska retorika iz Prištine dovodi do učestalih napada"
Ilustracija - Copyright Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je večeras osudila mučki napad na srpskog mladića Strahinju Petrovića (20) iz Gračanice, na putu između Dobrotina i Donje Gušterice.

- Svedočenje S.P. da su ga trojica Albanaca napala i zadala mu više udaraca i to kada je parkirao automobil srpskih registarskih oznaka 'KG' ukazuje da je motiv napada etnička netrpeljivost i da je S.P. meta postao upravo zato što je Srbin - navodi se u soapštenju Kancelarije.

Dodaje se da su sa napadnutim mladićem u kontaktu predstavnici Kancelarije na terenu.

- Ovaj napad ulio je dodatnu zabrinutost i nespokojstvo u srpsku zajednicu na centralnom Kosovu i Metohiji koja je gotovo svakodnevno izložena brojnim provokacijama - navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije su pozvali nadležne da pronađu napadače i adekvatno ih sankcionišu.

- Međunarodne predstavnike pozivao da osude ovaj zločin iz mržnje i etničke netrpeljivosti. Ovo je još jedno svedočanstvo da antisrpska, zapaljiva retorika iz Prištine dovodi do učestalih napada na srpski narod na Kosovu i Metohiji i raspiruje međuetničku mržnju i netrpeljivost, nasuprot nastojanjima Beograda da gradimo miran suživot na ovim prostorima * dodaju iz Kancelarije.

Strahinja Petrović rekao je prethodno večeras da su ga trojica nepoznatih Albanaca pretukla na putu prema selu Dobrotin, nedaleko od Lipljana na Kosovu i Metohiji. Slučaj je prijavljen takozvanoj Kosovskoj policiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike